Buien boven zee

– Virtueel naar Frankrijk 48 –

De laatste volle dag van onze virtuele vakantie begon met een loodgrijze lucht. Laaghangende bewolking belemmerde het uitzicht op de krijtrotsen in de verte. Maar het was droog, nog wel …

Dat laatste duurde echter niet zo heel lang. De volgende uren trokken er regelmatig buien over. Regen en windvlagen toverden daarbij weer een heel ander palet van kleuren op zee tevoorschijn. Ik heb het maar weer samengevat in een diashowtje …

Deze slideshow vereist JavaScript.

Zodra het ergste voorbij was, verscheen ons mannetje de visser weer op het strand aan de voet van de krijtrots voor het huis …

– wordt vervolgd –

28 gedachten over “Buien boven zee

 1. Vroeger als kind, wilde ik altijd in Zandvoort wonen, natuurlijk eventueel langs de zee, uitzicht op zee… mijn moeder zei dan altijd, in de zomer kan dat mooi wezen, maar in de winter saai, grijs en grauw…. Als ik dit zie, denk ik.. nou… volgens mij, oke, ja kan zijn, maar toch, telkens weer anders 😀 Wie weet ooit 😉

  Prachtig Jan!

  X

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, de tijd van strakblauwe lucht en dan urenlang liggen bakken en af en toe stoer naar het water flaneren heb ik al geruime tijd achter me gelaten. We hadden het met ’t weer in deze vakantieweek aan zee niet beter kunnen treffen. Alle dagen fotogeniek, maar ook alle dagen net weer wat anders.

   Geliked door 1 persoon

 2. Deze grauwe grijzen zijn toch wel weer heel mooi.
  Ik denk wel eens: als ik écht oud ben en nauwelijks meer de deur uit kan, dan zou de mooiste plek om te wonen een appartement met zeezicht zijn of met zicht op een rivier. De IJssel bij voorbeeld.
  Dit naar aanleiding van jouw mooie foto’s.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Bij die gedachtegang kan ik me wel wat voorstellen, Zem. Wij wonen nu nog fijn met ons tuintje, omdat we voor ruimer zicht regelmatig huis, tuin en stad kunnen verlaten. Zodra dat niet meer kan, lijkt een flat met balkon en uitzicht over zee mij ook wel wat.

   Like

Reacties zijn gesloten.