Een rolwolk over de krijtrotsen

– Virtueel naar Frankrijk 49 –

Aan het begin van de middag konden we nog een bijzonder weersverschijnsel aanschouwen …

Vanuit het zuidwesten kwam met hoge snelheid van over de oceaan een rolwolk op ons af …

Fascinerend om dit bijzondere fenomeen gedurende een aantal minuten in volle glorie op ons af te zien komen …

Meestal wijst zo’n rolwolk op de nadering van onweer, maar dat bleef hier uit. Na de passage keerde de rust weer, voor zover er op en aan zee zee ooit sprake is van rust …

– wordt vervolgd –

21 gedachten over “Een rolwolk over de krijtrotsen

  • Zoals je hebt gezien, heb ik daar veel en vaak de blik naar zee gericht. Maar toch was het geluk dat ik hem aan zag komen. Er ging toch wel eens een kwartiertje voorbij dat ik even ergens anders mee bezig was. Ik was er hoe dan ook weer erg blij mee.

   Like

  • Klopt, een rolwolk is al niet een alledaags verschijnsel, maar hier was het wel heel bijzonder. Ik heb niet eerder het geluk gehad dat zo’n rolwolk zo mooi vanuit de verte op me af kwam.
   Voor lenticularis wolken moet je inderdaad in de bergen zijn. Een enkel keer heb ik ze boven Fryslan ook wel gezien, dan zijn vooral de wind en temperatuurverschillen in de luchtlagen bepalend, volgens mij.

   Like

 1. Fascinerend Jan, maar nog meer trekt mij de sfeer op het strand en in de foto’s in het algemeen; mocht het mogen, ik nam de auto en vertrok voor een weekend naar de krijtrotsen. Alvast iets om van te dromen van zodra het mag/kan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.