Licht in de duisternis

Hebben jullie dat ook wel eens … dat je een al wat oudere fotoserie in je archief ontdekt waar je nog niets mee hebt gedaan? Ik had dat toen ik dit weekend een serie ontdekte, die ik op 13 januari 2013 in het centrum van Drachten heb gemaakt. Er stonden indertijd vier grote bouwkranen vlak bij elkaar op het Raadhuisplein, waarvan er eentje ter gelegenheid van de voorbije feestdagen was verlicht …

En dan denk je ‘Waarom heb ik daar indertijd niks mee gedaan?’
Wel, het antwoord is simpel: mijn logje ‘Weerbeeld januari 2013’ leerde me zojuist, dat het die nacht begon het te vriezen en dat bleef het daarna twee weken doen. In de dagen en weken daarna heb ik me volledig gericht op ijs- en sneeuwpret …

32 gedachten over “Licht in de duisternis

 1. Dit zijn werkelijk prachtige beelden; weer zo grafisch van karakter met dat verlichte lijnenspel.
  Je hebt vast nog heel wat moois in je archief.
  Wat bladeren in het fotoarchief levert haast altijd wel verrassingen op.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem. Ja, er zitten nog foto’s genoeg in mijn archief, die het www nog niet gezien hebben. Daar zal ook de komende tijd ongetwijfeld nog wel eens wat van voorbij komen, wanneer het weer grijzer en natter is dan gisteren en vandaag.

   Like

 2. Schitterende kleuren Afanja,

  ja… ik herken het wel: foto’s goed bewaren in duidelijke mappen en dan later kijken of er een verhaaltje in zit.\
  Dat is in deze tijd helemaal prettig…
  Ík zoek gewoon een verhaaltje op.

  En jij dus ook.
  Ik vind deze prachtig!

  groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. in deze grijze winter tijd is het fijn om een archief te hebben Jan
  zo’n trieste winter met regen, wolken, regen, en nog meer wolken,
  en dikke grijze luchten kan ik me niet herinneren, zo lang aan een stuk.
  prachtige serie van deze mooie verlichte kraan,
  best wel moeilijk onderwerp met die bijzondere verlichting, maar het is je goed gelukt

  Geliked door 1 persoon

 4. Die hadden er hun werk van gemaakt Jan..

  Dit jaar, was de sierverlichting wel heel sober bij ons

  Enkel in Brugge was er een “lichtfestival”, terwijl er een toch een”samenscholingsverbod” was…

  begijpe wie begrijpe kan…

  Prettige dag

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb van de verlichting in Brugge een fotoserie gezien. Gezien de omstandigheden zag het er naar mijn idee prima uit. Maar dat was op een serie van een rustig tijdstip, ik weet dus niet in hoeverre er te grote drukte is geweest.
   Fijne avond.

   Like

 5. Hier zijn de kranen ook vaak mooi verlicht, daar geniet ik ook zo van, net als van jouw kleurrijke lichtjes in de duisternis.
  Net wat ik nu nog nodig heb, na het bericht van deze morgen dat de lockdown hier weeral voor anderhalve maand wordt verlengd. Ik weet het, het kon niet anders, maar zelf word ik liever ‘in stukjes’ op de hoogte gebracht. Hoop doet altijd leven….

  Geliked door 1 persoon

  • Was het Loesje, die eens heeft gezegd: “Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen.”
   Dat lijkt me in de huidige situatie meer dan ooit van toepassing. We zullen onszelf en elkaar af en toe even moeten opbeuren en verrassen. Van de boze buitenwereld hoeven we het niet te verwachten. En van de beleidsmakers ook niet. Ik verwacht dat we tot april ook hier wel in lockdown zitten. Daarbij wordt mogelijk ook de avondklok ingesteld.
   Om de fleur er wat in te houden, laat ik de kerstverlichting in de achtertuin voorlopig nog lekker branden. 😉

   Like

   • Ja dat zijn woorden van Loesje. En daar lijkt het nu wel op….Ook hier blijft de kerstverlichting branden.
    Hier zijn ze wel volop aan het vaccineren, wij zouden in maart of april zelfs al aan de beurt komen. Maar afwachten is overaltijd de boodschap.

    Like

 6. Prachtig, en ja, het archief is nu echt een dankbaar iets in deze tijden. Hier precies hetzelfde, heb nog genoeg staan wat nooit op blog heeft gestaan nog, omdat ik 3 jaren na web-log.nl niet meer heb geblogd, hahaha

  Dus voorlopig zou ik ook nog voort kunnen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 7. Wat een prachtige foto’s laat je ons weer zien.

  Zelf maak ik zelden een fotootje voor Instagram.
  In principe gooi ik gemaakte foto’s ook weer weg.
  Naar mijn mening zijn mijn foto’s het niet waard om bewaard te blijven.

  Stille groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.