Verlaten witte straten

Nadat ik een tijdje in de tuin had gespeeld met sneeuw en camera, heb ik even een klein ommetje gemaakt. Dat hoort er nu eenmaal al sinds mensenheugenis bij als het sneeuwt of gesneeuwd heeft …

Ik had gehoopt de straat nog smetteloos wit aan te treffen, een paar auto’s waren me echter alweer voor geweest. Toch heb ik maar even een klein rondje gemaakt. Met uitzondering van een vader en zoon, die bij het speeltuintje in een sneeuwbalgevecht verwikkeld waren, was het stil op straat …

Tegen de tijd dat ik ’s nachts naar bed ging, was er van het dunne laagje sneeuw op straat al niets meer over …

36 gedachten over “Verlaten witte straten

 1. Dit was een mooi ommetje. En zo te lezen moest je er direct bij zijn.

  Mijn moeder zei vroeger altijd: ‘IJs en vis moet je nemen als het er is.’ Daarmee doelde ze beslist niet op het vis, want we waren thuis geen viseters. Maar het sloeg zeker op het ijs. Met name mijn moeder en ik waren fervente schaatsers. Dit was een inleiding op mijn volgende voorstel. We wijzigen het spreekwoord in: ‘IJs, sneeuw en vis moet je nemen als het er is.’

  Geliked door 1 persoon

 2. Wij zijn uiteindelijk de auto in gestapt en richting ahum.. Laaksum geweest… hahaha maar daar was het zoooooooo donker… dat zelfs de sneeuw amper oplichtte, dus heb ik eigenlijk alleen met mijn mobiel en de torch een foto proberen te maken van mijn schaduw in de sneeuw.

  Het was niet genoeg in elk geval om het echt mooi te krijgen allemaal, en inderdaad, toch al overal auto’s die al gereden hadden, dat was inderdaad jammer.

  Leuke serie, incluis dat het ook al zo snel weg was!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Om in deze tijden maagdelijk witte en onberoerde straten aan te treffen is een illusie denk ik. Dag en nacht rijden er auto’s rond, zelfs in corona-tijden. Maar niet getreurd, het was genieten van dat beetje sneeuw.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.