Spelen met licht en sneeuw

Aafjes’ afscheid van het werk ging gepaard met een leuke financiële meevaller, dat hebben we deels geïnvesteerd in verlichting in huis en tuin. Bij de vijver stond nog altijd een zware, energie slurpende spot, die we maar zelden meer gebruikten. Daar staat nu een nieuwe Hue spot …

Gebruik makend van de beplanting op het heuveltje achter de vijver, ben ik van achter in de tuin stapje voor stapje naar voren gelopen. Zowel de minuscule sneeuwvlokjes als de kleine sneeuwrandjes deden het goed in het tegenlicht, naar mijn idee …

De heksenbol die tussen de vijver en het heuveltje staat, was ook bij deze lichte sneeuwval het kleurige middelpunt van de tuin. Jammer dat er geen echte sneeuwvlokken vielen. Ik stel me zo voor dat de ijskristallen, waaruit die zijn opgebouwd, in tegenlicht op die rode bol best mooi kunnen zijn …

Toen ik na mijn omzwervingen bij de vijver was aangekomen, heb ik vanaf het terras nog wat foto’s gemaakt, waarbij het accent op de weerspiegelingen ligt …

De sneeuw was van erg korte duur ditmaal, maar het zal duidelijk zijn dat ik er volop van heb genoten. Voor het geval dat het de rest van de winter herfst blijft, heb ik zelfs nog wat foto’s in reserve kunnen houden.

35 gedachten over “Spelen met licht en sneeuw

 1. mooie gebruik gemaakt van de winterse neerslag Jan
  leuk gespeeld met het licht en de vallen sneeuw,
  ben toen het hier donker werd gestopt en het was ook al volop aan het dooien
  dus zo’n avond sessie heb ik maar niet gedaan

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt schitterend toch wel! En wat fijn dat jullie het 1 en ander hebben kunnen vervangen qua lichtspel, altijd belangrijk ook! Hier merken we nu het nadeel van de zonneenergie lampjes voor in de tuin die wij afgelopen zomer hebben gespaard… hahaha

  Het is erg jammer dat het niet hele weekend is blijven liggen, want echt, ondanks mijn haat/liefde verhouden zag ik er naar uit om door de sneeuw heen te ploegen met camera maar dan meer buiten en zo. Ik wens het echt nog wel, een dik pak sneeuw ergens.

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Een heuse winterwandeling….toch mooi nu de WinterEfteling is gesloten……en die hebben zelfs geen heksenbol.
  Ik verwacht in de zomer nog wel meer mooie plaatjes van die Hue spot.

  Geliked door 1 persoon

 4. P.R.A.C.H.T.I.G Jan. Vooral de weerspiegeling in de vijver vind ik schitterend. En die heksenbol blijft een eyecatcher in je hof.
  Jij hebt duidelijk genoten van deze ééndagsvlieg. Ik wens je graag meerdaagse wintertaferelen toe.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.