45 gedachten over “Stuifsneeuw

 1. Jullie hebben lekker de volle laag sneeuw én wind gekregen in Nederland !
  In Belgie was het heel flauw qua sneeuwval en absoluut geen zuchtje wind.
  De komende dagen gaat het heel koud worden, ik hoop op veel ijs in de velden natuurlijk 🙂
  De sneeuw sfeerbeelden die je ons geeft vind ik zalig ! Het wordt de komende dagen genieten van winterse taferelen hé ?
  Die fietser heeft er veel moed in, met zo’n smalle bandjes, amai ni !

  Geliked door 1 persoon

  • Het was hier absoluut geen weer om op zoek te gaan naar kleine witte stilleventjes. Qua kou vond ik het nog wel te doen, maar die stuifsneeuw waait overal in en tussen. Echt gunstig voor mijn camera leek me dat ook niet, dus nik heb het kort gehouden. Maar ik ben wel diverse keren de tuin in geweest om te genieten van de frisse witheid. Als de wind wat gaat liggen en de zon komt er af en toe wat bij, dan komt het wel goed hier.
   Door de sneeuw fietsen was vroeger heel gebruikelijk. Tegenwoordig waag ik me daar niet meer aan, en al helemaal niet op zulke bandjes. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Nee, fietsen lijkt mij ook niks meer met dit weer. Maar als in mijn kinder- en tienerjaren was dat nog vrij normaal, en we vonden het nog leuk ook. Ik geniet de komende tijd vooral met korte fotokuiertjes van de winter, schat ik zo in. 🙂

   Like

 2. Leuk fotoverslag van de situatie bij jullie. De stuifsneeuw-ophopingen zijn duidelijk zichtbaar. Met die wind moet de gevoelstemperatuur wel beneden de -10°C liggen of zelfs lager. Die fietser is wel héél moedig hé, mijn stalen ros blijft nu op stal hoor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooie foto’s zijn het geworden. Echt winters weer geworden. Je ziet overal heuveltjes van stuifsneeuw. Het komt door de harde wind. Geen pretje om buiten te lopen. Fietsen is levensgevaarlijk om te doen. Bij ons komen auto vast te zitten. Ferry moet morgenochtend naar zijn werk toe met zijn scooter. Hij zie het niet zitten. Het was koude dag. Het word nog erger kou…. Brrrrrr….. Brrrrrr…. Fijne avond Jan.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooie fotografie en ook de plaat boven in en ja het is echt berenkoud zeg. Dat zijn wij als Hollanders niet meer gewend. Vandaag kleine wandeling rond de flat maar was snel terug want ging niet zo fijn en wilde ook camera wat beschermen. En fietsen in de sneeuw met die dunne bandjes ( de foto) is ook best moeilijk en gevaarlijk lijkt me. Die stuifsneeuw is niet echt jippie hoor. En die koude nog minder voor mijn spieren maar ja ik wilde toch even buiten er even van genieten. Wellicht van de week nog maar eens proberen.

  Geliked door 1 persoon

  • Wat ben ik met sneeuw vaak naar school gefietst. Dat was indertijd nog heel gewoon, daar kijk ik nu ook wat anders tegenaan. Ik wandel liever een stukje in de sneeuw, maar zelfs dat viel nog niet mee met die stuifsneeuw. Maar afgezien daarvan … ik geniet volop!

   Geliked door 1 persoon

 5. Je hebt het weer in mooie foto’s gevangen.
  Blijf voorzichtig dicht bij huis wil zeggen.
  Maar die goede raad heb jij niet nodig.

  Ik kom net terug van mijn tweede rondje stoep schoon schuiven.
  De wind is inderdaad lastig!

  Warme groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Om iets van duinen te kunnen fotograferen, moest ik eerst wel even diep door de knieën, hoor. Het is moeilijk te schatten hoeveel sneeuw hier intussen is gevallen, ik houd het op gemiddeld zo’n 5 a`6 cm. De meeste sneeuwt stuift horizontaal aan ons voorbij en dat maakt wandelen niet lekker nu. Zodra de wind wegvalt hebben we echt een mooie witte wereld.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.