Een witte tuin

De onderstaande foto heb ik zondag 7 februari halverwege de middag tijdens het hoogtepunt van de sneeuwjacht gemaakt. Er was nog altijd niet echt veel sneeuw gevallen, maar aan de stuifsneeuw is te zien dat de wind als een malle tekeer ging …

Korte tijd later leek de sneeuwjacht even pauze te houden. Dat was voor mij het moment om alvast even datgene te doen wat ik nooit oversla, wanneer er sneeuw ligt … Even lekker blootsvoets een kuiertje in de tuin maken. Dat heb ik eigenlijk altijd al een fijne activiteit gevonden. Maar sinds ik in 2004 de diagnose MS heb gekregen, vind ik vooral de warmte-tintelingen achteraf nog veel lekkerder …

Rond elf uur ’s avonds was dit het beeld van de situatie rond de vijver. Aan de vloeiende lijnen in de sneeuw is mooi te zien dat het oppervlak voortdurend glad gestreken werd door de harde wind. Ook de vijver is bedekt met een laagje sneeuw, dat daar meteen in een vieze drab verandert. Het luchtpompje houdt een mooi rond wak open …

Maandagochtend lag de tuin er zo bij. De sneeuw bood vanwege de harde wind en het kleine formaat van de vlokjes nog steeds nauwelijks enige tekening. De meeste sneeuw was tot duintjes bijeen gewaaid op het terras en in het achterste deel van het paadje. Het paadje dat langs de vijver naar achteren leidt, was mooi schoon gewaaid. Daar waren de voegen tussen de tegels mooi te zien …

Ik sluit af met een close-up van het sneeuwduintje op het terras. Daar zie ik voor het eerst wat structuur in de een maagdelijk stukje sneeuw …

43 gedachten over “Een witte tuin

 1. De tuin wordt zó mooi van de sneeuw.
  Maar op blote voeten erin: dat zou ik niet zo gauw doen, ik krijg het koud als ik het zie. Dapper ben je 😉
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik raak eigenlijk ook nooit uitgekeken op de tuin wanneer er een mooi sneeuwdek ligt.
   Het is wat een vreemde tic, maar ik heb het altijd al lekker gevonden om even blootsvoets in de sneeuw te lopen. Een paar minuten en dan weer opwarmen met een fijne tinteling in de voeten. 🙂

   Like

 2. Met de blote voeten in de sneeuw… dat heb ik nog nooit gedaan. Maar dat moet ik wel opschrijven voor als het nog eens sneeuwt 🙂 Lijkt me best wel leuk om te doen !
  De stuifsneeuw is net als stuifzand vind ik, je vind de mooist afgeronde kunstwerkjes overal rond je heen.
  Sneeuw… ik mis het nu al !

  Geliked door 1 persoon

 3. Jannnnnnn, j e bent een held 🙂
  ik ken maar een ander iemand die dat doet 🙂
  geweldig hé, het is weer gedaan,
  ik ben eigenlijk wel blij, vandaag was het bos gevaarlijker dan met een meter sneeuw weet je, gevaarlijk gladde stukken door het water,

  nu nog even genieten van jouw plaatjes,
  en dan zaterdag benen omhoog in de zon 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Als ik je foto’s zo geniet, mis ik het prachtige zicht nu al. Een dikke onaangeroerde alles bedekkende laag is zo mooi!
  Oei blote voeten……ik mag er niet aan denken.. ….Gegarandeerd kom ik met een bevroren teen terug binnen 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Het is het zicht, maar waarschijnlijk daardoor ook de verandering van licht. Met een weerkaatsend laagje sneeuw is het veel lichter, ook wanneer het bewolkt is. Dat effect is nu helaas weer weg.
   De meeste mensen zullen er niet aan moeten denken, maar ik vind het echt lekker. De tinteling nadien is een aangename bonus. 🙂

   Like

 5. Moedig hoor om zo met blote voetjes in de sneeuw te gaan wandelen. Ooit deed ik het wel in ijskoud water en daarna meteen sokken en schoenen aan. Het gaf inderdaad een warm en zalig gevoel aan de voeten. Ik neem aan dat dit vergelijkbaar is. Je tuin blijft prachtig met al die sneeuw.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.