Na de sneeuw de sneeuwklokjes

Het eerste sneeuwklokje in de tuin heb ik dit jaar al op 6 februari gefotografeerd, dat raakte een dag later ondergesneeuwd en daarmee was het beste er wel af. Sinds de sneeuw is verdwenen en de temperatuur een sprong omhoog maakte, verschenen er vorige week in rap tempo meer sneeuwklokjes …

Het liefst gluur ik even onder de plooirokjes van de bevallige bloemetjes, want daar zijn ze vaak het mooist. Dat wordt er met het verstrijken van de jaren echter niet makkelijker op. De bloemetjes lijken steeds lager boven de grond te staan, terwijl mijn flexibiliteit er niet groter op wordt. Daar komt nog bij dat de camera ook nog wat ruimte tussen aarde en bloem moet hebben. Op zo’n moment ben ik toch wel weer blij met de oneffenheden in onze tuin …

Behalve de solistische exemplaren, die her en der zijn opgedoken, staan er ook een paar groepjes sneeuwklokjes in de tuin. Het valt niet altijd mee om ze mooi samen om de foto te krijgen, maar de onderstaande foto vind ik in dat opzicht wel geslaagd …

31 gedachten over “Na de sneeuw de sneeuwklokjes

 1. Je hebt de lente ook hartelijk omarmd in dit logje 🙂
  Die sneeuwklokjes groeien nog niet aan de bomen hé ? je moet naar de bomen afzakken..
  Door al de beperkingen door wie ms je lichaam opzadelt, heb je echt wel knappe macro opname’s kunnen maken !
  Mijn complimenten hoor !

  Like

 2. wat een heerlijk lentegevoel geven ze hé jan
  zo mooi die kleine klokjes,
  elk jaar weer genieten,
  ik heb hier nog sneeuwklokjes van mijn ouders vroeger staan die zijn er al zo lang niet meer maar elk jaar weer brengen ze me een groetje

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Sneeuwklokjesleven – BERTJENS

 4. Ze zijn wondermooi geslaagd. Heb de mijne van vandaag allemaal in de vuilbak gesleept. En had dan nog een last van mijn hart of ademhaling om zo laag te gaan. Gelijk heb je Jan, het betert niet. Maar deze zijn heel knap!

  Geliked door 1 persoon

 5. Toch is je goed gelukt met deze sneeuwklokjes te fotograferen Jan. Ik weet nog besneeuwde zielig erbij lag.
  Toch is het uitgekomen. Maar het is wel wat kleiner sneeuwklokjes. Mooi om te zien.
  Fijne zonnige dag gewenst. 😊

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat zijn het toch volmaakte schoonheden. We worden minder beweeglijk met de jaren en voel ik altijd als ik schoonmaak.Bij dingen fotograferen dicht tegen de grond lukt ook niet altijd zo vlot meer. Maar we doen het toch maar

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.