Zeg maar dag met je (ijs)handje

Ik doe het niet graag, maar er valt niet aan te ontkomen, het wordt tijd om de winter van 2021 uit te zwaaien. Het was een extreem korte winter, die goed bekeken in feite maar een week heeft geduurd. Maar hoe kort hij ook duurde, ik heb er alles uit gehaald en ik heb er veel napret aan beleefd met het foto- en videomateriaal dat die week me heeft opgeleverd …

Als ik me ertoe zou beperken om 1 of 2 foto’s per dag te publiceren, dan zou ik mijn weblog de rest van het jaar nog wel kunnen vullen met sneeuw en ijs. Dat zal ik echter maar niet doen. Om te beginnen zal het voor de meesten van jullie waarschijnlijk al snel minder interessant zijn. Maar het zou voor mezelf ook niet goed zijn. Ik ben mijn blog eind 2005 begonnen om mezelf ertoe te dwingen dagelijks een fotokuier te maken ten einde in beweging te blijven. Om daar een beetje aan te blijven voldoen, zwaai ik vandaag de winter uit, zodat ik me morgen over sneeuwklokjes en krokussen kan buigen …

Dat uitzwaaien doe ik dan maar met de ijzige hand, die de vijver enkele dagen heeft gesierd. Zodra de dooi zondag 14 februari inzette, begon hij zijn glans al te verliezen. Maandag de 15e heb ik de hem tussen 10:15 en 23:52 uur stukje bij beetje zien verdwijnen …

Dag winter van 2021 …

Deze slideshow vereist JavaScript.

39 gedachten over “Zeg maar dag met je (ijs)handje

  • Ik heb ervan genoten! En wat de Elfstedentocht betreft … De drukverdeling hoeft maar één keer een week of twee achtereen goed te zijn in januari of februari. Zo’n situatie zal zich vast wel weer voordoen, het is alleen even de vraag wanneer. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 1. 👐👐👐
  Misschien komt er nog een koude sneeuwperiode, maar ik denk- hoop dat het ijzige handje hier tot volgend jaar moet wachten. Ook al heb ik er heel veel zin in om het zelf te proberen.
  Maar hier duikt nu al veel lente op!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.