Het eerste insect

Het eerste insect dat zich dit jaar voor de macrolens van mijn camera meldde, was een groene schildwants

Nauwelijks merkbaar vielen er die middag wat kleine regendruppels. De eerste sneeuw die vier dagen eerder was gevallen, was al lang weer verdwenen en vergeten, toen ik deze wants over het compostvat zag trippelen …

Met ruim 9 ºC op de thermometer was het zelfs een stuk warmer dan gisteren en vandaag. Niet zo gek dus, dat hij zijn zomertenue al had aangetrokken. Maar toch wel een vergissing, lijkt me …

32 gedachten over “Het eerste insect

 1. Pingback: Groene schildwants in wintertenue | Afanja's Weblog

 2. Als ik vandaag buiten de temperatuur zo voel dan denk ik dat de wants te enthousiast is geweest.
  Mooie header heb je trouwens. De kleuren spatten van het scherm af. Dat kunnen we wel gebruiken met dit saaie, grijze en koude weer.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een prachtig beestje is zo’n wants toch. Je hebt hem ook wel schitterend gefotografeerd, vooral de laatste foto vind ik heel mooi.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Deze groene schildwants hadden wij ook op de plant gehad. Ik heb ergens anders neergezet. Nu al te zien bij jou. Deze is foto’s is zeker mooi fotografeert Jan. Je had toen macrolens voor gebruikt. Het is je goed gelukt. Ik had toen gewoon compact camera. Geen lange lens. Ferry wel. Ferry was toen moment niet. Fijne dag verder. 😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.