Duik in een paarse krokus

Ik vind het maar koud …, waterkoud! Echt weer om even virtueel terug te gaan naar die lekkere voorjaarsweek van 20-27 februari. Ik was bij de overgang van sneeuwklokjes naar krokussen gebleven. In het betreffende logje was het sneeuwklokje op de laatste foto scherp in beeld, nu is dat de krokus …

Op het moment dat ik met mijn lens bij deze mooie paarse krokus naar binnen wilde duiken, klauterde er een goed van stuifmeel voorziene bij tegen de binnenkant van één van bloembladeren omhoog. Ga maar vriend, bestuif maar dat het een lieve lust is …

Zodra de bij gevlogen was, heb ik me weer op het hart van de de bloem gericht …

Ik ben zo ver mogelijk naar binnen gedoken om me even te verwonderen over de schoonheid die zo’n kleine kwetsbare bloem herbergt. In de header kun je dat nog net een stapje groter bekijken  …

41 gedachten over “Duik in een paarse krokus

  • Dankjewel, Bertie. Onder de grond is hij vrij sterk, daar heb je gelijk in. Maar na een paar flinke regenbuien is het mooiste er bovengronds vaak wel vanaf. Sneeuwklokjes zijn wat dat betreft net wat sterker dan krokussen, naar mijn idee.

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Anna. Ik zit ook niet de hele dag binnen hoor. Ik probeer zo tussen 10 en 16:00 uur in ieder geval elk uur een kwartiertje in de tuin te zijn. Maar eerlijk is eerlijk, echt van harte doe ik dat met deze temperaturen niet.
   Veel plezier buiten!

   Like

Reacties zijn gesloten.