Schetterende eksters

Vandaag en morgen wat foto’s die ik vanuit de tuin heb gemaakt. De buurt wordt de laatste tijd onveilig gemaakt door een paar krassende kauwen, een stel gillende gaaien en een paar schetterende eksters. Kortom: het is hier af en toe knap luidruchtig …

Begin maart zat één van de eksters aan het eind van de middag een tijdlang op de nok van het dak van één van de buren. Daar vandaan vloog hij korte tijd later naar de boom die op ca. 30 m pal ten oosten van ons huis aan de straat staat …

Met dank aan de onvolprezen zoomlens van mijn Powershot SX70 IS lukte het moeiteloos om de ekster close in beeld te nemen …

Dat duurde echter niet zo erg lang. De ekster zat nog maar net in de boom, toen een tweede ekster luidruchtig schetterend in de boom neerstreek. Even wat uitzoomen was toen het devies …

Na wat geschetter en gefladder volgde een verrassend mooi minnespel. Maar dat is voor morgen …

– wordt vervolgd –

32 gedachten over “Schetterende eksters

   • Ik loop een beetje achter, die moet ik nog zien 🙂
    Ik betwijfel of ik eksters ooit lief en vertederend ga vinden, sinds ik er hier eentje een mereljong uit een nest zag roven om het daarna op het raam te laten kwakken. Maar ja, da’s de natuur hè 🙂
    (mijn echtgenoot is erin geslaagd het beestje te redden, het heeft het overleefd, heeft later leren vliegen in ons tuintje en kwam ons daarna nog regelmatig “bezoeken”)

    Like

 1. Ondanks dat het zo ongeveer de slimste vogels zijn heb ik niets met eksters. Gelukkig weet jij in je verhaal er nog iets moois van te maken. 🙂
  Hebben ze hun nest ook in dezelfde boom?
  Alle soorten vogels mogen in onze tuin hun nest bouwen behalve eksters en kraaien. Discriminerend gedrag mijnerzijds, ik geef het toe.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Geliked door 1 persoon

 2. In Amere zitten ze regelmatig op mijn balkon, proberend het voer van de kleine vogels op te maken, en het lukt ze ook nog, ook al is het vogelpindakaas in een te klein huisje voor hen.

  Hier zie ik ze ook gaan. Ze maken veel herrie, en toch hebben ze iets… qua verenkleed.

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een toeval Jan. Ik ging vandaag op wandel en nam ook een foto van een ekster! Naast die kabaalmakers kan je moeilijk kijken. We hadden ooit een nest in onze tuin en we werden er bijna gek van. Die heb je toch beter niet in je tuin…

  Geliked door 1 persoon

 4. Die kraaiachtigen kunnen flink herrie maken maar ekster en gaai zijn ook mooi. Jammer dat ik ze haast nooit zie in de achtertuin. Ik zal naar het bos moeten.
  Je hebt ze goed kunnen opnemen, ik ben benieuwd naar de volgende serie.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Judith. In de tuin gebeurde op dat moment niet zoveel, daar stond ik alleen maar te fotograferen. Het vertederende minnespel speelde zich een stukje verderop af. Gewoon morgen maar weer terugkomen, dan kun je het zelf ook zien. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.