Eksterliefde

Zoals beloofd neem ik jullie vandaag mee terug naar de eksters, die op een zonnige namiddag in een boom bij ons in de straat samenkwamen …

Eén van de eksters leek verschillende keren wat van de boom te plukken, waarmee hij vervolgens de ander probeerde te paaien. Die ging daar gretig op in …

Wat zich vervolgens voor mijn camera ontspon, leek me een vertederend minnespel van het stel. Ik heb geprobeerd om het samen te vatten in een diashow. Let op de glimmende pretoogjes en de subtiele bewegingen van de snavels …  🙂

Deze slideshow vereist JavaScript.

45 gedachten over “Eksterliefde

 1. Heel mooi om te zien, Jan. Ik lees dat eksters, uitzonderingen daargelaten, monogaam zijn.
  Intelligente vogels, die flink herrie kunnen maken in de tuin.
  Ja, het liefdesspel tussen de vogels om ons heen is niet van de lucht!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Het zijn mooie vogels om te zien, en ik vond dit ook echt een prachtig moment. Maar eerlijk is eerlijk, op jonge eksters in de buurt zit ik niet te wachten. Aan dit af en toe flink luidruchtig koppel hebben we eerst wel genoeg.
   Een monogame levenswijze komt meer voor bij vogels, zo zijn b.v. ook zwanen, kauwen en de zeearend monogaam.

   Like

Reacties zijn gesloten.