Alle blondines verzamelen!

Van het Weinterper Skar neem ik jullie weer even mee terug naar het land van de grutto. Nadat een wandeling tussen de weilanden me niet in dank werd afgenomen door de grutto’s, heb ik na enige tijd maar even een rondje door de Surhuizumermieden en de Strobosser Mieden gemaakt met de auto …

Op een bepaald moment zag ik een lange rij koeien lopen. Op zich is dat natuurlijk geen ongewoon gezicht in onze contreien. Om te worden gemolken, lopen koeien vaak op gezette tijden in een lange rij naar de boerderij …

Wat het opvallend maakte, was dat het hier zo te zien gaat om koeien van het ras Blonde d’Aquitaine. Dat zijn geen melkkoeien die naar de boerderij hoeven te lopen om te worden gemolken. Ze worden gehouden voor het vlees en worden steeds vaker ingezet om natuurgebieden te begrazen. Waarom de boer de blondines hier bijeen riep, weet ik niet, maar ik vond het wel een mooi gezicht …

41 gedachten over “Alle blondines verzamelen!

 1. Wat zullen de koetjes weer blij zijn dat ze op de weide mogen .In luxenburg maken ze daar een feest van. De koeien zijn versierd en worden in stoet naar de weiden gebracht. Altijd leuk dit te kunnen meemaken

  Geliked door 1 persoon

 2. Jan iedere keer blijf ik mij verbazen of de wijdheid van het landschap met die mooie grote bomen.
  Neemt niet weg dat de blondines er ook mogen zijn en ik vind het een fijn gezicht dat ze lopen
  in een mooi stuk grasland.
  Laat mij dit maar zien veel natuurlijker dan koeien in een stal.

  Groetjes Erica en nog een fijne avond

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik ben wel blond, maar van Blonde d’Aquitaine heb ik niet zoveel verstand. Misschien moeten de hoeven gekapt worden? Misschien gaan er een paar naar de slachtbank?
  Het leverde jou ieder geval wel een mooie serie op.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.