Hoe ik ’t liever zie

Naar aanleiding van de foto’s van de ooievaars tussen die grote rollen in plastic verpakt hooi bedacht ik me, dat ik het eigenlijk veel liever zo zie …

Het scheelt een zee aan plastic en het oogt ook nog eens een stuk vriendelijker …

Maar ja, deze foto’s heb ik vandaag precies 15 jaar geleden gemaakt. De kans dat deze boer nog op dezelfde manier werkt, lijkt me helaas niet erg groot …

26 gedachten over “Hoe ik ’t liever zie

 1. Zo zie ik het ook liever, maar dat is utopie. Wel mooi dat je deze foto’s nog had en hier laat zien.

  De voortschrijding kun je niet tegengaan en de tijd niet terugdraaien. Voor het huidige aantal koeien per bedrijf zou je dan wel hele grote hooischuren moeten hebben. Het wikkelen van het voor gedroogde gras (geen hooi) in plastic heeft vele voordelen wat betreft houdbaarheid.
  Ik ben zelf ook blij met de uitvinding van plastic binnen onze huishouding, maar besef wel dat het plastic afval een groot probleem is. Er zijn ook mensen die volledig plastic-vrij leven. Dat vind ik zo knap.

  Een heel verhaal, nu eerst maar lekker genieten van het mooie weer. Fijne zondag. 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Ik weet wel waarom het in plastic verpakt wordt, er kan geen zuurstof meer bij komen, daardoor kan het langer bewaard. En er zal vast ook minder broeigevaar zijn. Het gaat mij er gewoon om dat ik het liever zonder plastic in het land zie liggen. Wat gebeurt er met al dat plastic na het uitpakken van het hooi? Dat vind ik veel interessanter.

   Geliked door 1 persoon

 2. Elke vrijdagmiddag krijg ik nu een VerpakkingsVrijVegan bakfiets aan de deur.
  De hoeveelheid restafval in mijn eenpersoonshuishouden is nu nog kleiner geworden.

  Jammer dat de boeren in jouw omgeving een omgekeerde weg bewandelen.

  Mooie foto!

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.