Tussen de rollen hooi

Nadat ik het veld met de orchissen achter me had gelaten, kwam ik enkele honderden meters verderop aan de zuidkant van het Weinterper Skar langs een weiland met rollen hooi. Waar de boer aan het werk is (geweest), daar valt wat te smikkelen. En dus was er een groepje ooievaars aan het foerageren …

Ze lieten zich niet hinderen of storen door passerende fietsers en voorbij razende tractoren. Deftig voortstappend en zorgvuldig om zich heen spiedend, werden vooral de laagste stroken van het weiland gescand op kikkers en ander lekkers …

39 gedachten over “Tussen de rollen hooi

 1. Pingback: Hoe ik ’t liever zie | Afanja's Weblog

   • Dat komt er zeker eens van, als we een eigen camper hebben. Kijken we al enorm naar uit, fietsen in Fryslân, want het fietsen is in Nederland zoveel leuker (veiliger) dan in België!
    Ik weet hier ook wel plekken waar je ooievaars kan spotten, maar ben er nog nooit geraakt. (Damme, bijvoorbeeld, maar Damme associeer ik met heel slechte wegen en dan vergaat de zin me meteen)

    Geliked door 1 persoon

     • Het is iets wat zo opvalt als je de grens over rijdt. We waren tijdens onze vakantie in Stekene, 5 kilometer fietsen naar de grens. Op van die enge moordstrookjes. Eens de grens over, waren er mooie dubbele fietspaden, gescheiden van de weg. Za-lig vinden wij Belgische fietsers dat 🙂
      Je zal het inderdaad wel horen wanneer we genoeg gespaard hebben 🙂

      Geliked door 1 persoon

 2. De rollen met hooi op het land vind ik niet bijdragen aan een mooi platteland, maar ja dat is de huidige tijd. Die statig rondstappende ooievaars dat maakt het natuurlijk een stuk mooier. Ze zijn al zo gewend aan mensen en machines. Ze weten vast dat ze niets te vrezen hebben.
  Ik lees hierboven dat je lichtende nachtwolken hebt gefotografeerd. Mooi! Vanuit eigen tuin?

  Geliked door 1 persoon

  • Mooi hè, en allerminst uniek hier, Dirk. Dus dat verhuizen is misschien niet zo’n gekke optie.
   Dan heb je ook meteen wat meer kans om lichtende nachtwolken te kunnen zien. Afgelopen nacht waren ze er weer, morgen de foto’s. Misschien loont het ook bij jou de komende drie weken nog eens om een uurtje na zonsondergang bij heldere hemel de noordelijke horizon in de gaten te houden. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Je foto’s van lichtende nachtwolken heb ik gezien en vind ze zalig mooi (omdat ik dat fenomeen nog nooit ‘live’ heb gezien natuurlijk.
    Maar je gooit daar een leuk steentje in het water… Wat is er in de komende 3 weken, bij ons, in het noorden zoal te zien ? 😎

    Geliked door 1 persoon

 3. Statig, zelfs op een gemaaid land.Je ziet ze echt overal, altijd op hun gemak.
  Rollen in het hooi, dat deden we als kinderen wanneer het in voren lag te drogen. Tot de boer ons wegjoeg 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Echt bijzonder is het niet om in onze omgeving in deze tijd van het jaar groepjes en soms echt grotere groepen ooievaars te zien foerageren. Pas gemaaid land is vaak een soort Luilekkerland voor ze. Maar hoe vaak ik ze ook zie, als ik de kans heb om te stoppen, dan doe ik dat vaak toch wel even. 🙂

   Like

  • Angst hebben ze hier niet zo snel, Rudi. Zodra een boer in deze tijd op het land verschijnt, lopen er al snel wat ooievaars achter de tractor aan. En van passerende auto’s en fietsers trekken ze zich ook weinig aan. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.