Donders en bliksem

Dit zijn geen actuele beelden. Tot dusver is er hier momenteel van slecht weer geen sprake. Ik heb even een paar bliksemfoto’s uit het archief gehaald, omdat ik gisteravond tijdens de zoveelste corona-persconferentie echt donders kwaad ben geworden. Opnieuw neemt het kabinet geen verantwoordelijkheid voor gemaakte keuzes …

Iedereen kon bij de versnelde versoepelingen van twee weken geleden op zijn vingers uitrekenen dat dat geen verstandige keuze leek te zijn. In alle ons omringende landen zijn bij voortduring kleine stapjes gezet bij de invoering van versoepelingen. Maar dat vonden Rutte en De Jonge blijkbaar niet nodig, hier stonden immers alle seinen op groen. De gevolgen zijn intussen duidelijk: we – en dan bedoel ik vooral de jongeren en de horeca – zijn weer bijna terug bij af …

Het ergste vind ik echter dat de schuld in de schoenen wordt geschoven van diezelfde jongeren, de horeca en de organisatoren van grote evenementen. Geen greintje zelfreflectie van de heren. Geen woord van excuus. Dit kabinet heeft gemeend voor ca. 1 miljard Euro Test & Toegang te moeten organiseren. Maar het werkt voor geen meter en het systeem is aan alle kanten lek. Kortom: de door het kabinet voorgespiegelde mooie zomer werd dankzij het Dansen met Jansen niet meer dan een Slutty Summer van slechts twee weken …

Het wordt tijd dat we een nieuw kabinet krijgen, want deze heren hebben wat mij betreft momenteel alle vertrouwen en perspectief op beter volstrekt verloren. Ik kijk nu al uit naar de parlementaire enquête! Vuilnisman, mogen deze zakken ook nog mee!?

41 gedachten over “Donders en bliksem

 1. Ik like maar ik vind niet leuk.
  De versoepelingen gaan in België misschien iets trager, maar wat mij betreft nog veel te snel. En kijk die cijfers weer maar eens gaan… ach ja.
  Bij ons vind ik de politiek (al jarenlang) teveel uitgaan van het adagio “de mensen zullen wel het goede doen”. They don’t. Maar ondertussen hoeft de politieker geen verantwoordelijkheid te nemen hè.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je boosheid en frustraties begrijp ik maar al te goed…
  Toen Rutte de veel te ver gaande versoepelingenaankondige, wisten zelfs wij (de gewone mens in Belgie) dat er dikke ellende ging van komen.
  Vandaag (12/7) heeft Rutte zijn excuses aangeboden… Je moet maar durven hé ?
  Ook wij hopen dat er geen smerige variant van het virus zal opduiken, waar we nog geen vaccin voor hebben. In dat geval, zijn we terug naar af !

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, wij waren ook met stomheid geslagen over de snelle manier waarop alle maatregelen ineens lachend en met humor overboord opzij werden gezet door de heren in Den Haag. Je kon echt op je vingers uitrekenen wat er mogelijk zou gebeuren, en het gebeurde.
   Aan die excuses hebben de nu onnodig besmette mensen niet, net zo min als de horeca en organisatoren van grotere evenementen erbij gebaat zijn. We moeten er maar het beste van hopen en in ieder geval zelf de kop erbij houden. Eigenlijk komt de aloude uitspraak ‘Ieder voor zich en God voor ons allen’ hier wel van pas.

   Like

 3. Het zijn zeker niet alleen de jongeren want er wordt nergens nog afstand gehouden. Alle ouderen hebben eventueel hun inentingen allemaal al binnen maar kunnen net zo goed nog besmetten dus nee niemand is onschuldig. EN nee zeker de regering niet. Ik begrijp niet dat er uberhaupt grote evenementen worden georganiseerd, zag net nog gejammer van een vent die in Erp bezig was met opbouwen. Hetzelfde Erp wat vorig jaar zo zwaar werd getroffen. Dat hij uberhaupt het geld en de verzekeringen heeft gekregen om dit te organiseren snap ik al niet. En ik hoef geen excuus van de regering, ze hoeven van mij niet af te treden dat waren ze al. Laat ze eindelijk eens de boel aan gaan pakken. Van gas in Groningen, tot varkensstikstof in Brabant, van jarenlange wachttijden op huurhuizen in de randstad tot aan een goed coronabeleid. Vergis je niet een lockdown noch een mondkapje gaat nog werken!

  Geliked door 1 persoon

  • We zijn het wel eens, Liesbeth. Wij zijn al een jaar voorzichtig in ons doen en laten, en dat blijft voorlopig ook zo. Ik heb ik elk geval mijn hart hier even kunnen luchten. Dat gezegd hebbend, vermaak ik me voorlopig wel in huis en tuin. En voor mijn fotokuiertjes heb ik rondom rustige plekjes in de natuur genoeg voor handen.

   Like

 4. Ik kan helemaal met je boosheid meevoelen. Verbazing en boosheid.
  We zijn weer terug bij af en alles is eigenlijk weer onzeker met die Delta variant.
  Het einde van gemene varianten zal ook nog wel niet in zicht zijn.
  Werkt dubbelgevaccineerd zijn nog wel voldoende?
  Zelf maar weer voorzichtig zijn als de regering geen maatregelen durft voor te schrijven.
  Desalniettemin een hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb mijn tweede prik pas ruim een week, dus ik doe voorlopig nog wel extra voorzichtig, Zem. Zoals je weet, ik vermaak me wel in de tuin. En als ik even wat ruimte om me heen wil zien en voelen, dan stap ik in de auto om een kuiertje te maken op één van de vele rustige plekjes in de natuur rondom. Voorlopig laat ik me nog niet gek maken. 🙂

   Like

 5. Schitterende foto’s Jan, daar ben ik jaloers op, is mij nog nooit gelukt donders en bliksem
  jammer alleen de aanleiding dat je dit post, normaal houd ik me niet met geloof en politiek bezig op blogs
  maar ik ben het helemaal met je eens en begrijp je boosheid, hopelijk valt het mee maar met weer 10.000 besmettingen?

  Geliked door 1 persoon

  • Ik bemoei me de laatste jaren op mijn blog ook nauwelijks meer met de politiek. Maar wat er nu gebeurde zat me eventjes heel hoog, dat moest ik even kwijt. Ik hoop ook dat het meevalt, maar zoveel besmettingen op 1 dag, dat voorspelt weinig goeds, vrees ik.

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, het is inderdaad een uitspraak van Henk Spaan in zijn vermaarde programma met Harry Vermeegen. Maar een dergelijke reactie riep die persconferentie van gisteravond ook even bij me op. Ik moest het even kwijt, dat lucht het hart. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Het is een straatje zonder eind en de ene wijst schild gewoon af naar de andere…. er is slechts één sleutelwoord : “verantwoordelijkheidsgevoel” en dat is langs ALLE kanten zoek. (of toch op zijn minst bij een deel van de mensheid)

  Geliked door 1 persoon

  • Het zijn hier de beleidsmakers die weglopen voor hun keuzes en verantwoordelijkheden van twee weken geleden, toen ze in één keer vrijwel alle maatregelen ophieven. Nu krijgen de jongeren de schuld. Dat vind ik gewoon unfair en ook dom gedacht. In deze fase, waarin jongeren hunkeren naar ‘lebensraum’, feest, dansen en weet ik wat meer, kun je hen niet de schuld geven als je zelf alle remmen los gooit. Vooral dat maakt mijn kwaad.

   Like

 7. Klank ontbreekt, maar lichtspel zonder klank is ook heel mooi.

  Alle landen maken fouten, het blijft aftasten, hier moeten ze er nu DIEP over nadenken of de ouders van de besmette jongeren die toch met het vliegtuig terugkeerden uit het buitenland (ondanks de positieve stempel) een boete moeten krijgen. Ik doe al langer geen pogingen meer om te begrijpen. OOk afwachten wat de toekomst brengt, maar ik weiger negatief te denken, voorlopig toch 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Wat hier de afgelopen twee weken is gebeurd, valt ook niet te bevatten. Iedereen zag meteen aankomen dat het niet goed kan gaan om in één keer vrijwel alle maatregel overboord te gooien. En dan geven ze nu de jongeren en de horeca de schuld … laf laf laf!
   Ons leven gaat er wel om door hier in het veilige Fryslân; Maar desalniettemin raakt het me, omdat het onrechtvaardig is om de schuld steeds maar weer af te schuiven op anderen.Dat moest ik gewoon even kwijt, Lieve. 🙂

   Like

   • Ik begrijp je hier perfect. Wel jammer ergens dat mensen niet zelf ‘volwassen’ genoeg zijn om te begrijpen wat mag en niet mag, wat veilig is of niet. Moet daar altijd een sanctie aan verbonden worden? Hier blijft men wel beklemtonen dat het opletten geblazen blijft.

    Geliked door 1 persoon

    • Dat laatste is heel verstandig, dat ontbrak hier dus ineens. Van volwassenen zou je mogen verwachten dat ze hun eigen verantwoordelijkheid moeten kunnen dragen. Maar daar geloof ik al een jaar niet meer in. Van jongeren mag en kun je dat simpelweg niet verwachten. Hun hersenen zijn nu eenmaal nog ten volle ontwikkeld. Tja, als je het als beleidsmakers zo laat versloffen, dan heb je vandaag dus ineens weer 10.000 besmettingen. 😷😢

     Geliked door 1 persoon

 8. Mooier foto’s jan. Bij onweer kom ik zeker niet buiten. Wat covid hier betekent is het hier niet beter dan bij jullie .Iedereen maar op reis naar buitenland. Met massa in het vliegtuig zelfs als je besmet bent,. alle 7 regels met de voeten treden. Egoistisch alleen aan zich zelf denkend..
  Ik verwacht hier kortelings ook strengere regels
  .Alle mensen lijken wel losgeslagen en de goede moeten het met egoisten ondergaan. Waar is het respect van mensen tegenover anderen gebleven.?

  Geliked door 1 persoon

  • Mee eens, Marlou. Maar wat er de afgelopen twee weken in ons land is gebeurt, komt volledig op het conto van de beleidsmakers. Door in één klap vrijwel alle maatregelen te laten vallen zitten we nu ineens weer op 10.000 besmettingen op een dag.
   Afijn, men doet maar, ik trek mijn eigen plan. En dat is een veilig plan.

   Like

 9. Ik vrees door het stemgedrag van iedereen, dat Rutte weer onze nieuwe baas wordt. Helaas hebben alle fouten met o.a. de toeslag affaire, de gaskraan en ga zo maar door daar geen invloed op gehad. Het wordt tijd voor echte vernieuwing.

  Geliked door 1 persoon

  • Mee eens, maar echte vernieuwing lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Hoe zoveel mensen toch weer op de VVD hebben kunnen stemmen, is mij ook een raadsel. Maar verantwoordelijk gedrag heb ik van Rutte & Co de laatste jaren niet gezien. En als het aan Rutte ligt, zal dat ook nog wel even zo blijven. Uitstellen, wegkijken en weglachen lijkt het voortdurende parool te zijn

   Like

Reacties zijn gesloten.