Een gehakkelde aurelia

Toen mijn fotomaatje en ik na ons bezoek aan Sint Jansklooster terug waren op de camping, wachtte ons nog een kleine toegift. Terwijl we wat zaten na te praten, streek er vlak voor ons een gehakkelde aurelia in het gras neer …

Dat was niet echt een fijn decor om hem in beeld te brengen, maar het was toch weer een mooie aanvulling op mijn vlindercollectie van 2021. Alsof hij zich dat leek te realiseren, verhuisde de gehakkelde aurelia vrijwel meteen naar een wat rustiger ondergrond op de voortent van de buren …

 • Tot slot even een vraag over de fotoseries zoals bovenstaande op mijn weblog. Sandra uit Limburg vertelde gisteren dat zij na het openen van één van de foto’s niet met een pijltje door kan gaan naar de volgende foto. Herkent iemand dit probleem? Zijn er meer mensen die daar last van hebben op mijn weblog?

39 gedachten over “Een gehakkelde aurelia

 1. De gehakkelde aurelia is mijn favoriete tuinvlinder, ik heb ze dit jaar gezien, maar niet meer dan een stuk of twee.
  Prachtig zijn ze!
  Ik heb een test gedaan met de pijltjes bij verschillende browsers. De enige browser, waarin de pijltjes niet werken, is Firefox.
  Geen enkel probleem bij Chrome, Microsoft Edge, Opera en op de Ipad (Safari) en de I phone.
  Ik denk dat het probleem browserafhankelijk is, Jan.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Hartelijk dank voor je onderzoekswerk, Zem. Het bijzondere is alleen dat ik zelf altijd met Firefox werk en nog nooit problemen heb gehad met de pijltjes. De wegen op het wereld wijde web zijn soms ondoorgrondelijk. 🙂
   Dit was voor mij de eerste gehakkelde aurelia dit jaar. ik vind het een bijzonder vlinderjaar. Tot eind juli kon ik het aantal gespotte vlinders bijna op één hand tellen. Sindsdien ben ik de tel volledig kwijtgeraakt.
   Groeten en een goed weekend gewenst.

   Like

 2. picpholia haalt me de woorden een beetje uit de mond maar je moet het doen met wat je krijgt. Hopelijk heb je nog eens een ontmoeting met deze gevleugelde schoonheid in een natuurlijker omgeving. Het bladeren met de pijtjes door de foto’s werkt ook hier prima

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, maar nee, dat zie je toch verkeerd. Het is vooral mijn fotomaatje dat een bijzondere connectie met vlinders lijkt te hebben dit jaar. Vandaag laat ze weer zien hoe ze vlak achtereen een koninginnepage en een zilveren maan voor de lens kreeg.
   Maar je hebt gelijk, vlinders zijn prachtig met hun tere vleugels en de vaak zo mooie kleuren.
   Het lijkt tot nu toe mee te vallen met die galerijen, het euvel lijkt eerder aan Sandra haar kant liggen dan aan de mijne. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Hier ook, ik weet niet of ze een specifieke tijd hebben om te ontpoppen? Ik weet er echt helemaal niets van af, op het eindexamen had ik niet voor niets een onvoldoende voor biologie.

    Like

Reacties zijn gesloten.