Een fijn vlonderpad

Nadat we allebei genoeg foto’s van de koninginnepage hadden gemaakt, vroeg Jetske of er nog een kuiertje over het vlonderpad in zat. Omdat ik de vlinders goeddeels zittend had kunnen fotograferen, dacht ik het uitkijkplatform nog wel te kunnen bereiken. En het was alweer een tijdje geleden dat we hier samen zwarte sterns hadden gespot vanaf dat uitkijkplatform ….

En dus begaven we ons op weg over het vlonderpad. We kwamen daarbij langs de tjasker die vorig jaar bij een zware storm ernstig werd beschadigd. Dankzij de inzet van vrijwilligers is hij netjes hersteld …

Eenmaal bij het platform aangekomen, bleken de bankjes bezet te zijn door een paar jongedames, die zich daar uitgebreid hadden geïnstalleerd. We hadden er even werk van, maar na enige tijd lukte het toch om ze weg te kijken. En zo kon ik mijn onderdanen even wat rust geven en konden we genieten van het uitzicht …

Langs het licht hellende deel daalden we even later weer af naar het pad, dat verderop tussen en langs het riet verder gaat. De leuningen langs het hellend verhinderden dat ik vroegtijdig naar beneden zou sukkelen. Verderop begon mijn afwijking naar links me enigszins parten te spelen …

Door mijn koers regelmatig een paar graden te verleggen, wisten we uiteindelijk toch het startpunt van het vlonderpad weer veilig te bereiken. De steeds achter me lopende Jetske slaakte nog net geen zucht van opluchting … 😉

Veel meer en vooral ook mooiere foto’s, die langs dit mooie en dankzij een goede materiaalkeuze lekker lopende vlonderpad zijn gemaakt, kun je vandaag op het weblog van mijn fotomaatje zien: Schrijven met licht.

33 gedachten over “Een fijn vlonderpad

 1. Ha, dan heb je mijn zucht van verlichting dus niet gehoord. 😉
  Het is best eng hoor als je achter je loopt en ziet dat je een afwijking naar links hebt en dan regelmatig langs het randje van het vlonderpad loopt.
  Maar al met al was dit kuiertje een mooie toegift op de fotosessie bij de koninginnepage.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Suske, van de inspanning heb ik geen last gehad na afloop. Maar dit was ook een relatief korte kuier, de wandeling naar die oude veenmachine van laatst kostte me meer moeite.
   Die jongedames zaten later op het terras, dat was nog een beter plekje. 🙂

   Like

 2. Ik denk dat je het de jongedames best had kunnen vragen, maar gelukkig is het gelukt. Vervelend hoor zo’n afwijking, daarbij vergeleken is mijn knie nog niets. Je hebt vast weer een volle map vandaag! Lekker uitrusten bij de vijver.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was net van plan om te vragen of ik erbij mocht komen zitten, toen ze onder druk van mijn dwingende ogen zelf besloten op te staan. 🙂
   Tja, het is een gegeven dat mijn lichaam er stukje bij beetje de brui aan zal geven. Het is een sluipend proces, dat helaas bij tijd en wijle steeds beter merkbaar is. Afijn, ik loop 17 jaar na de diagnose nog steeds, dus ik mopper er maar niet teveel over.

   Like

 3. De brug lijkt op jou dieptetrekkende foto wel eindeloos lang maar gelukkig voor jou waren de leuningen van gelijke lengte 🙂 Er schijnt in het plaatsje Spier vlakbij Van der Valk ook zo’n vlonderpad te zijn. Het staat nog steeds op mijn lijstje

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn dat je erin slaagde de juffertjes in het groen weg te kijken. 😉
  Ze deden dat met plezier voor jou, daar ben ik heel gerust in.
  Mooie vlonderpaden, maar hout lijkt me natuurlijker. Misschien niet zo geschikt in moerassig gebied?
  Dapper dat je vol hield en goed dat je niet alleen was.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was net van plan om ze te vragen of ze wat wilden inschikken, toen ze mijn blikken zat waren en zelf opstapten.
   Een houten vlonderpad oogt inderdaad natuurlijker, maar het nadeel is dat hout vaak glad is bij nat weer. Daar wordt dan vaak gaas overheen gespijkerd, maar dat heeft weer als nadeel dat het bij elke stap kraakt. Ik vond dit wat dat betreft echt een fijn vlonderpad. 🙂

   Like

 5. Zien er stevige vlonderpaden uit maar heb ze toch ook liever met een leuning naast mij, toch als er een diepte is of een watertje. Heb ook een afwijking en dan val je toch liever niet. Wat straf dat je doorgezet hebt Jan en die juffertjes konden nog op de grond zitten ook hé als ze wilden blijven hangen 🙂 . Mooie foto’s van die tjasker, fijn dat ze die hersteld hebben.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik kan me voorstellen dat die dametjes er ook niet gecharmeerd van waren dat jullie daar aankwamen. Mooie foto’s vooral van die tjasker, zo kan ik me een voorstelling maken van hoe die werkt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Vlonderpaden, daar stel ik mij altijd houten paden bij voor, maar deze zien er een stuk veiliger uit. In ieder geval minder glad en beter begaanbaar. Gelukkig maar, want zoals ik kan lezen was het een flinke uitdaging. Je deed het toch maar!

  Geliked door 1 persoon

  • Met je voorstellingsvermogen is niets mis, Bea, meestal zijn het inderdaad houten paden. Om die ook goed begaanbaar te houden als ze nat zijn, wordt er vaak gaas op bevestigd. Op zich prima, maar het nadeel is dat het vrijwel altijd kraakt, zodat je al van verre hoorbaar bent voor dieren. Ik heb hier niet op mijn knieën gelegen om te bekijken wat voor materiaal het is, misschien gietbeton of een kunststofsoort. Maar het is het fijnst lopende vlonderpad dat ik ken. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Het was maar een korte wandeling en het pad was egaal, stroef en stevig. Dus wat dat betreft viel het reuze mee, maar zo af en toe heb ik eens een dag met een afwijking naar links, en dat is op zo’n smal vlonderpad even wat tricky. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.