De koninginnepage in volle glorie

Zijn roem was de koninginnepage al een paar jaar vooruit gesneld en elk jaar kwam hij wat dichterbij. Toen ik hem vorige week dan eindelijk in werkelijkheid zag, werden mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen …

Hij was niet alleen opvallend groot met zijn spanwijdte van een centimeter of zeven, maar ook erg beweeglijk. Een paar maal had ik het geluk om twee exemplaren tegelijk in beeld te krijgen, waarvan eentje vliegend …

Die vlinders hadden trouwens ook geen beter plekje kunnen uitzoeken. Aan de voet van de vlinderstruik stond een picknicktafel waar we al gauw lekker konden zitten fotograferen. Voor Jetske was dat nog niet helemaal genoeg, zij besloot het even hogerop te zoeken. Maar voor alle duidelijkheid: dat was daar heel gebruikelijk geworden …

De koninginnepage heeft een erg mooie tekening, vind ik. Behalve de zachtgele ondergrond kun je er bijna geen eenkleurige vlakken vinden, de gekleurde vlakken zijn allemaal opgebouwd uit hele fijne stipjes …

Ik sluit af met een laatste foto en een dikke tút voor beide vrouwen die dit tripje mogelijk maakten …

39 gedachten over “De koninginnepage in volle glorie

 1. Wat een treffer: deze prachtige vlinder zo uitgebreid voor de lens te krijgen!
  In Nederland heb ik hem nog nooit gezien, en tóch komt hij dus in Friesland al voor.
  Hartelijke groet van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wauw wat een prachtige serie en allemaal nog verse exemplaren. Het zijn dus niet die wat uit Limburg naar Friesland gevlogen zijn 🙂

  Ik heb trouwens een klein probleempje op jouw blog. Als ik de kleine fotootjes aanklik kan ik geen gebruik maken van de pijltjes of het kruisje om weer te sluiten. Beetje vervelend en op andere blogs heb ik dat niet. Enig idee?

  Geliked door 1 persoon

  • Van de twee exemplaren die zich bij deze vlinderstruik ophielden, was er eentje nog puntgaaf. De andere miste aan de rechterkant dat kenmerkende uitsteeksel aan de vleugel.

   Het probleem dat je omschrijft, herken ik zelf in ieder geval niet. Het lijkt me wel heel hinderlijk. Ik zal het morgen even als vraag meenemen in het logje over de gehakkelde aurelia.

   Geliked door 1 persoon

 3. In woord en beeld een schitterende serie.
  Je hebt het weer treffend omschreven. Fijn dat Aafje en ik dit voor jou konden doen. En ik ben blij dat het je verwachting heeft overschreden, althans dat vul ik zo in. 🙂
  Wat betreft die stipjes dan lijkt de vlinder op de tekeningen in jullie huiskamer. Stuk voor stuk kunstwerkjes.
  Ik vind het net alsof de vlinder van stof is gemaakt, net als Patchwork.
  Mooie header. Had ik gisteren al gezien maar nog niet geschreven.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vond het in alle opzichten weer een topdag, Jetske. De koninginnepage was een waardig vervanger voor de grote vuurvlinder, vind ik. 🙂
   Wat die stipjes betreft heb je gelijk, dat had ik zelf ook al bedacht toen ik de foto’s op origineel formaat bekeek.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.