De kraanvogels baltsen niet meer

Onder de noemer ‘WOODlandart’ verschenen er in het voorjaar van 2018 op verschillende plaatsen rond Drachten van natuurlijk materiaal gemaakte kunstwerken in het landschap. Voor de kunstwerken werd onder andere kweekwilgen en restmateriaal van boerenbedrijven gebruikt, zo werd gezegd. Aan de rand van de Kraanlannen (Google Maps) waren een paar baltsende kraanvogels te zien …

Begin oktober kwam ik er onderweg naar de Deelen weer eens langs. Deze keer heb ik de auto maar weer eens even in de berm gezet om er opnieuw een paar foto’s van te maken. De kraanvogels hebben hun pluimen en veren intussen afgelegd. Er resten nog slechts twee geraamten van nogal onnatuurlijk aandoend metaal …

38 gedachten over “De kraanvogels baltsen niet meer

 1. Die eerst foto is heel mooi, de vogels zijn behoorlijk kaal geplukt en de geraamtes kunnen ze nu wel weg halen of opnieuw bekleden met een beter tegen het weer bestendig material Jan. Leuk dat je dit ook nog even laat zien

  Geliked door 1 persoon

  • Mee eens dat die geraamtes ook wel wat hebben, maar dan zou ik ze liever op een plekje zien staan, waar ze beter tot hun recht komen. Door de lage standpunten die ik gekozen heb, lijkt het nog heel wat. Maar op ooghoogte vallen ze goeddeels weg in het landschap.

   Like

 2. ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh jan…
  je zette me op het verkeerde been want het is de tijd dat ze vliegen hé,
  en ik dacht zouden ze bij jan overgevlogen zijn 🙂

  boefke….. je had me goed t e pakken 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Als je met dergelijke projecten werkt dan moet je sectie nazorg ook meteen goed regelen.
  Lijkt het jou mooi als ze weer in een verentooi worden gestoken?
  Stel je voor dat ze hebben bedacht dat deze geraamtes ook wel kunstig zijn. Ik vind ze zo niet mooi.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.