Terug naar normaal

Na 48 blogjes over drie dagen in de Waddenregio is het tijd om weer eens wat andere onderwerpen voorbij te laten komen. Terug naar normaal dus eigenlijk. Zoals te doen gebruikelijk was, kan dat weer van alles zijn. Zo zal er weer wat vaker een landschapje uit mijn eigen rayon te zien zijn …

Maar ook beestjes zullen er wel weer voorbij komen. Wat te denken van die hele grote slak, die ik samen met het allerkleinste slakje ooit kon fotografeerde. Of gewoon eens een neergedwarreld herfstblad in de tuin…

Als het zo uitkomt, kun je hier zelfs enige dichterlijkheid in herfsttinten aantreffen …

Wetend dat november in diverse opzichten vaak niet mijn beste maand is, heb ik voor alle zekerheid wel een ruime collectie ‘dijkzichten’ uit de periode 2003-2021 bijeengezocht in mijn digitale archief. Die houd ik voorlopig achter de hand. Want hoe het jullie vergaat, weet ik niet, maar zelf ben ik nog steeds niet uitgekeken op die streek …

Nu het met Corona weer helemaal de verkeerde kant op gaat en onze premier nog steeds alleen met holle woorden kan regeren, sluit ik zelfs niet uit, dat ik zo af en toe eens met wat modder ga gooien …

’t Is maar dat u het weet.

35 gedachten over “Terug naar normaal

 1. Nou Jan die boer voelt nattigheid en maakt alvast een afwateringsslootje, maar gooi maar met modder, want het is meer dan vreselijk hier in Nederland met de politiek..
  mijn pet stond al laag en mijn broek zakt er van af

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja Jan de koudere maanden daar moet ik de laatste tijd ook niet meer aan denken maar ja we zien het wel dat gedicht is geweldig en die eerste foto wat een landschap. en moddergooien kom maar op.

  Like

 3. Van tijd tot tijd flink met wat modder gooien zeker kan deugd doen, het kan zelfs ontspannend werken !
  Als je mijn blogje volgt, dan zal je weten dat ik ook graag van de hak op de tak spring én een hekel heb aan voorspelbaarheid enzo.
  Daarom juich ik je ‘veranderingen’ toe 🙂
  Die slakken… woow ! ’t net David en Goliath 🦶💪

  Geliked door 1 persoon

 4. Een prachtig landschapje bovenaan en een leuke spreuk ! De dijkzichten in de winter vond ik ook best mooi.
  Af en toe met modder smijten moet kunnen (misschien is het zelf wel eens nodig om de dingen te laten doordringen).

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat blad op de kleurrijke achtergrond is mijn favoriet.
  Ook het dichten gaat je goed af.
  Mooi!
  En moed voor de misschien moeilijke novembermaand. Die maand gaat me ook niet zo goed af, mede omdat er een cijfertje bij komt😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.