Voorjaar en herfst samen

Je zou je bij onze vijver momenteel zomaar in het jaargetijde kunnen vergissen. De dotterbloem bloeide dit jaar begin april, vlak na het ingaan de zomertijd. Tot mijn niet geringe verbazing staat hij nu, vlak na het ingaan van de wintertijd, opnieuw in bloei. Dat is ook niet zo gek natuurlijk. De gemiddelde temperatuur kwam in oktober in onze tuin uit op 11,5°C, tegen een langjarig gemiddelde van 9,9°C over de periode 1971-2000 …

Een beetje uitzoomend komen er dan plotseling echter ook lampionnetjes in beeld. Die horen dan weer meer bij het eind van de zomer en het begin van de herfst. Hoe dan ook, de gele bloemen van de dotter vormen samen met de oranje lampionnetjes een mooi kleurenensemble …

Ik sluit af met toch wel een typisch herfstbeeld: fel oranje lampionnetjes die het onder een dun, intussen geel bladerdek, droog proberen te houden. Kijkend naar de druppels die onder de lampionnetjes hangen, is dat niet helemaal gelukt …

36 gedachten over “Voorjaar en herfst samen

  1. Genieten van de herfstkleuren én verwonderd staan over het opnieuw bloeien van de dotterbloem , en dat allemaal in je eigen tuin mogen meemaken ! Als dat geen rijkdom is hé ? 😎
    De laatste foto is super, hoe dat regenwater traag afvloeit naar nieuwe druppeltjes… Hoe mooi kan iets “simpel” in de natuur zijn hé ?

    Geliked door 1 persoon

  2. Hier midden tussen Alkmaar en Hoorn was het gemiddelde ook hoog, ik kom uit op 12,4 graden afgelopen maand. Vorig jaar oktober nog 11,9 graden gemiddeld, dus zeker wel wat warmer dit jaar. De bloei van de dotter zal daar zeker een gevolg van zijn. Leuk ook dat de lampion zo mooi bloeit nu, geeft toch wel wat vrolijks aan de tuin met de oranje tinten.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.