Een grijze vogeldag in de polder

Het was grijs en donker in de Jan Durkspolder. Maar een mens moet af en toe wat, daarom heb ik toch maar even een kuiertje naar de vogelkijkhut gemaakt …

Vlak nadat ik er was gaan zitten, vloog er aan de andere kant van het water een grote zilverreiger op …

Korte tijd later dobberden er twee slobberende slobeenden voorbij …

De laatste waarneming was dat er vijf grauwe ganzen in het water neerstreken …

Had ik in korte tijd toch maar weer acht vogels gekiekt, die zich in onze tuin nooit laten zien … Op naar de koffie!

37 gedachten over “Een grijze vogeldag in de polder

 1. ondanks het weer toch best nog wel een paar mooie vogel plaatjes kunnen schieten Jan
  en grijs is echt in de meerderheid dit seizoen, zelden zo’n grijze herfst meegemaakt zover ik mij kan herinneren

  Geliked door 1 persoon

 2. Heb onlang ook in een vogelhut geweest (voor de eerste keer !) en moet toegeven dat het wel leuk is. Maar spijtig genoeg waren de vogels veel te ver weg. We zoeken wel een andere hut op, waar we meer geluk hebben 🙂
  Onze koffie hadden we natuurlijk meegebracht 🙂 een fotoshoot zonder koffie…. Dat is als een cafe zonder bier hé ? 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Ha, mooi dat je de vogelhut-fotografie ook hebt ontdekt. Voor een geslaagde sessie heb je bij voorbaat wat gewillige foto’s binnen ‘schootsafstand’ nodig. Daarom is het altijd handig om een tweede locatie achter de hand te hebben. Maar mijn grootste probleem is vaak toch wel geduld hebben, want het kan lang duren voordat de verlangde actie zich rond de hut voordoet. 🙂
   Koffie neem ik tegenwoordig alleen nog mee wanneer ik een dag met mijn fotomaatje op pad ben. Mijn eigen reguliere ritjes en fotokuiers duren tegenwoordig hooguit pakweg 2 uur, dat is de moeite niet om koffie mee te nemen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Toch een heerlijk uitje en weer wat moois gespot! Ik zat de hele ochtend op school en nu ben ik tot vanavond voor de mantelzorg bij mijn moeder. Ik mis toch wat frisse lucht, maar morgen haal ik mijn schade weer in! En de camera neem ik mee. Jouw foto’s doen er mij naar verlangen. Groeten uit het buitenland!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.