Decemberlicht

Slecht weer heeft me de afgelopen dagen binnen gehouden. Vandaag begon de dag eindelijk weer eens lekker zonnig, maar intussen is de lucht alweer dicht getrokken en regent het alweer. Omdat er vandaag ook nog wat andere zaken op het programma staan, die me een fotokuier in de weg staan, heb ik maar weer een toepasselijke greep in het archief gedaan …

Aan het eind van een grijze en bewolkte dag begin december 2016 heb ik bij het meest zuidelijke ven in het Weinterper Skar (Google Maps) wat foto’s gemaakt van de zonsondergang. Dat was nog net in de tijd dat weer, wind en het tijdstip van de dag me maar zelden van een fotokuier konden weerhouden. Die tijd komt helaas niet weer, maar gelukkig heb ik een rijk gevuld archief …

* update: de regen is zojuist overgegaan in natte sneeuw (komt die sneeuwschuiver toch nog van pas) 😜

34 gedachten over “Decemberlicht

 1. Handig zo´n archief. Dit is een mooie serie van de zonsondergang. Met name de weerspiegeling vind ik mooi.
  Dan heb je de sneeuwschuiver dus niet alleen voor het gedicht klaargezet. 😄
  Was je snel klaar met schuiven? Ik heb geen natte sneeuw gezien.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig kan je genieten van een rijkgevuld foto archief.
  In je eigen ‘oude’ foto’s bladeren is heel fijn om te doen hé ?
  Foto 4,5 en 6 vind ik echt de max in deze heerlijke winterserie !
  Vandaag was het rond 9u ongeveer 5 minuten wit bij ons… daarna spoelde de regen alles weer weg… 😶🌧☂
  De komende dagen zal het nat en grijs blijven volgens de meteo…
  Maar dan kunnen we in de ‘foto studio’ duiken , alles heeft een voordeel hé ? 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Dirk. Tot half december lijkt er niet meer dan af en toe een graadje nachtvorst in te zitten. En ja, geen winterweer betekent dan vaak grijs en regenachtig weer, met wat geluk misschien een dagje met wat mist. Ik vermaak me voorlopig dagelijks nog wel een paar uurtjes achter de pc. Ik ben op dit moment o.a. bezig met het bewerken en aanvullen van de ‘Ecokathedrale fotokuiers’. 😀

   Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt hele mooie foto’s uitgezocht: verstilde beelden.
  Felle zonneschijn en stevige buien wisselen elkaar af. Het is de kunst om tussen de buien door toch een frisse neus te halen.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.