Klaar met de herfst

Zie daar, ze maken zich al klaar,

de knoppen voor volgend jaar …

Maar eerst moeten we de winter weer door,

van mij mogen sneeuw en ijs wel komen hoor …

Kom maar op met die ijs- en sneeuwpret,

de schaatsen laat ik in ’t vet, maar de sneeuwschuiver heb ik al klaar gezet …

43 gedachten over “Klaar met de herfst

 1. Pingback: Decemberlicht | Afanja's Weblog

 2. Regen en nog eens regen bij ons. Het blijft verlopig regenen bij ons. Vies weer. Je bent al klaar voor de winter. Winter komt verlopig niet aan Jan….. Regen druppels zie je hier heel goed op de foto’s. Mooi gedaan Jan. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 3. wat word ik hier nu gewaar
  heb jij je eerste gedicht nu al klaar
  de rest volgt vast nog de komende week
  voor Sintviering in huize NMT&P , het wordt vast een gezellig keet
  de herfst is ook niet mijn favoriet
  maar over je druppels zing ik mijn levenslied
  ook de kleurrijke lampionnetjes ga ik dan bezingen
  over je wens voor ijs en sneeuw ga ik me eerst nog bezinnen
  natuurijs en schaatsen maakt me verheugd
  maar de gevolgen, zoals dode ijsvogeltjes doet me geen deugd
  gelukkig hebben we het weer niet in de hand
  dan kwam er nog meer onenigheid in dit land
  wat betreft mijn dichtkunsten zit ik nu wel aan het plafond
  voor jullie beiden wens ik jullie een fijne avond

  Geliked door 1 persoon

 4. Jij bent er klaar voor. En jij niet alleen!

  De weerman uit Harlingen
  is zijn liedje gaan zingen
  Er komt kou, sneeuw en vorst
  en chocolademelk voor de ijspretdorst
  Dat zegt-ie ieder jaar, onze Piet
  maar uitkomen doen zijn voorspellingen meestal niet.

  Ik wil je natuurlijk niet ontmoedigen, Jan. Laten we Paulusma het voordeel van de twijfel gunnen dit jaar. 🙂

  Geliked door 2 people

  • Je vergeet de storm nog! Die heeft Piet zoals elk jaar ook weer genoemd, en die eerste winterstorm kan hij vandaag alvast afvinken. Piet vertelt in zijn wintervoorspelling inderdaad elk jaar hetzelfde verhaal, maar dan in net iets andere bewoordingen met hier en daar een ander accent. 🙂
   Leuk trouwens dat je hebt herkend, dat ik intussen in de aanloop naar 5 december in Sinterklaassfeer begin te komen. 😀

   Geliked door 1 persoon

  • Droog zonnig herfstweer, daar zeg je zo wat. Helaas hebben we hier in november maar op drie dagen een aantal uren zon gehad. Met dat grijze en natte weer ben ik nu echt wel klaar. En ja, ik ben nu eenmaal een ‘kind van de winter’. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.