Vissende zilverreiger gevangen

De blauwe reiger, die ik hier gisteren heb getoond, bleef me te lang twijfelen voordat hij in actie kwam. Daarom startte ik de auto om achter de grote zilverreiger aan te gaan, die me eerder was ontsnapt. Stapvoets reed ik zo’n 100 meter in westelijke richting. Daar kon ik een eerste foto van de gracieuze schoonheid maken …

Na die ene foto was het ook snel uit met de pret. Hij was nog onderweg naar de sloot. Daar aangekomen, stapte hij kordaat de diepte in. Mooi voor hem natuurlijk, maar ik kon er niks mee …

Er restte me niets anders dan nog eens pakweg 100 meter verder te rijden. Daar vandaan kon ik nog net één acceptabele foto van de zilverreiger maken. Daarna verdween hij onderweg naar de overkant van de sloot achter een wirwar van takken en twijgjes van een overhangende struik …

Hij wist wel hoe hij me bezig moest houden. Om kans te maken op meer foto’s dwong hij me ditmaal zo’n 50 meter achteruit te rijden. En dat met de huidige brandstofprijzen … Enfin, al snel kreeg ik weer zicht op de grote zilverreiger en deze keer kon ik hem een tijdje observeren en fotograferen. Hij liet zijn scherpe snavel enkele keren het water in schieten, maar ik heb niet de indruk dat hij echt wat heeft gevangen. Mijn vangst was tegen lunchtijd mooier en groter dan de zijne, schat ik zo in …

34 gedachten over “Vissende zilverreiger gevangen

 1. Die mooie en statige vogel heeft wel ferm met je voeten gespeeld ! Eerst 100meter vooruit, dan weer achteruit, enz…
  Zou die vogel weten dat je een klein fortuin aan brandstof hebt verreden om hem te kieken ? 😏
  Maar kom, de mooie jacht-foto’s die je hebt gemaakt mogen er zijn !

  Geliked door 1 persoon

 2. De zilverreiger hield je lekker bezig, maar vooral de 3 laatste opnames waren de moeite wel waard. Het leukst is de afsluitende foto met de spetters bij de snavel, precies op het goede moment het knopje ingedrukt. En mooi scherp geworden ook.

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt deze prachtige vogel schitterend in beeld gekregen, Jan.
  De laatste drie foto’s vind ik – na het aanklikken en zo vergroten – het allermooist.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.