Een sneue buizerd

Deze buizerd lijkt ook helemaal klaar te zijn met het grijze en vochtige weer van de laatste tijd. Hij liet me zo rustig mijn gang gaan, dat het een te grote inspanning leek om met zijn natte vleugels en verendek op te vliegen van die paal …

Maar er is hoop. Vandaag heb ik eindelijk weer een kuiertje gemaakt, waarbij ik droog ben gebleven. En terwijl ik dit schrijf, breekt de zon hier zelfs even door. Nog even volhouden, beste buizerd. Spreid je vleugels maar vast om ze te laten drogen, er komen betere tijden …

34 gedachten over “Een sneue buizerd

 1. Dat is zeker maar een zielepiet. Ik zag er een paar dagen geleden ook eentje, die bleef ook wat langer zitten dan gewoon, jammer genoeg waren de fotos niet scherp.

  Geliked door 1 persoon

  • Deze foto’s waren gelukkig niet van vandaag, het werd rond het middaguur geleidelijk wat helderder. Maar deze buizerd had het inderdaad niks te ruim. De meeste vogels hebben weinig problemen met vliegen in de regen, maar een buizerd heeft liefst wat thermiek in de lucht om lang en makkelijk te kunnen vliegen. Meer dan wat mistroostig met hangende vleugels op een paal zitten is er vaak niet bij. Ik heb wel meer van dit soort foto’s gemaakt, het zijn dan ineens makkelijke prooien voor de camera. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • In een (uitstekende) BBC natuur docu over uilen en andere roofvogels heb ik geleerd dat uilen (+ heel wat andere inheemse roofvogels) wel tegen een redelijk beetje (tijdelijke neerslag) water kunnen, maar als die natte periode té lang duurt, dat juist die roof vogels dan sterven door onderkoeling… Watervogels hebben vetten die hun beschermen tegen water en koude… Roofvogels zijn dan weer kwetsbaarder… De natuur is onverbiddelijk hé ?

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.