Aalscholver met haantjesgedrag

Er viel niet veel te beleven in de Jan Durkspolder die dag. Het rad van de windmotor draaide heel rustig zijn rondjes en af en toe passeerden er een paar fietsers …

Aan de oostkant van de hut zat in de verte een aalscholver op een paaltje wat te poetsen en te pronken. En daar had hij ook alle recht toe met de sierlijke, bijna zilveren veren op zijn kop en de witte vlek bij zijn poten. Heel even ging er een tweede aalscholver op één van de paaltjes zitten …

Lang duurde dat niet. Het was duidelijk, de eerste aalscholver haalde alles uit de kast om zijn soortgenoten te imponeren. En dat lukte ook heel aardig. Een paar ijselijke kreten waren genoeg om de bezoeker te verjagen …

34 gedachten over “Aalscholver met haantjesgedrag

 1. Aalscholvers geven niet bepaald mooie geluiden zoals je beschrijft, schreeuwers zijn het. Maar met het juiste licht hebben ze wel een prachtig verenpak, en met name de kop is interessant. Het lijkt wel dat deze al een broed of bruidskleed hebben aan de witte veren op de kop en zijkant, maar het is nogal veraf genomen dus hou me ten goede.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik had graag de glans van het mooie verendek willen tonen. Maar ze zaten echt wat te ver weg om er mooie close-ups van te maken. En dat zou toch de moeite wel geweest zijn, want ik had ook het idee dat ze helemaal klaar zijn voor het voorjaar.

   Like

  • Dankjewel! Ik realiseer me heel goed, dat we hier in vergelijking met veel bloggers uit stedelijke gebieden in binnen- en buitenland een bevoorrechte positie hebben. Natuurlijk heb ik niet bij elk ritje vogels of andere dieren voor de lens, maar dan heeft het landschap vaak nog wel wat te bieden.

   Like

  • Precies, die waren het! Ik heb hieronder ook al een paar keer verzucht dat ze net wat te ver weg zaten om er mooie close-ups van te kunnen . maken. Maar ja, je kunt in de gegeven situatie alleen maar proberen om er het beste van te maken. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.