De earrebarre is wer thús

Oftewel: de ooievaar is weer thuis …

Op weg van de kijkhut in de Jan Durkspolder naar huis werd ik na de onrust rond de plas verrast met de aanwezigheid van de eerste ooievaar in deze contreien dit jaar …

Enkele kilometers verderop zag ik ook dat één van de nesten langs de Kommisjewei in Opeinde weer bezet was …

Of het een zonnig en warm voorjaar wordt, valt nog af te wachten, maar alles wijst erop dat het in ieder geval weer voorjaar wordt …

51 gedachten over “De earrebarre is wer thús

 1. Vergeet ik nog te schrijven als eerste… je hebt een mooie header. Een mooi en warm gebaar.
  Als tweede… vandaag zagen we twee wulpen in een weiland lopen onder de rook van Steenwijk. Geen camera bij me, want we gingen op visite. Jammer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jippie! Ik hoop ook dat ik op fietstochtjes rond het nieuwe huis, eens wat meer mooie vogels ga tegenkomen. (meer dan de obligate duiven, kraaien en eksters)
  (de komende maanden, als er weer gefietst wordt, ga je bij mij ontelbare foto’s van kapelletjes zijn. ongelooflijk hoeveel je er hier tegenkomt!)

  Geliked door 1 persoon

 3. Yes dit zie ik zo graag. Zijn weer thuisgekomen. Dan kunnen weer jonkies krijgen. Gaat goed komen. Mooie grote nest hebben daar staan.
  Zo vlakbij vind ik de mooiste om te zien. Mooie foto’s heb je gemaakt uit de buurt. Fijne zondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

 4. Geweldig om te zien dat de ooievaars weer in het land komen. Deze broedt wel heel dicht bij de bewoning.
  Wij hebben ook een zeer gekende ooievaarskolonie die elk jaar terugkeert. Deze bevindt zich in de buurt Mechelen/Planckendaal waar ook een dierenpark is. Ze broeden zowel in het dierenpark als in de regio ten zuiden van Mechelen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.