De merel en de grutto

Nu de jongen anderhalve week zijn uitgevlogen, lijkt ma merel af en toe een momentje voor zichzelf te nemen …

Zondagmiddag stond ik enigszins verscholen tussen de bloemen van de kerria, toen ik haar op de rand van het vogelbad zag landen. Ademloos keek ik toe hoe ze het water in stapte. Pas toen ze het piepje van mijn camera hoorde, zag ze me staan. Desondanks nam ze alle tijd voor haar bad. Al doende kleurde ze mooi bij de cortenstaal grutto …

Ze stond me zelfs toe om een close-up te maken ‘door het borststuk’ van de grutto …

37 gedachten over “De merel en de grutto

 1. Een prachtige serie en verhaal. En geweldig om dit zo mee te maken zo dichtbij je.
  Ik had het voorrecht om het decor een dag later zelf te bekijken. Je stond er echt dichtbij. Het lijkt erop dat mevrouw Merel jou volledig heeft geaccepteerd in haar nabijheid.

  Geliked door 1 persoon

 2. Merels is altijd wel lekker om te badderen. Prachtig om te zien. Merels zijn zeker mooie foto’s. Je hebt hele mooie foto’s gemaakt. In jou tuin heb je plezier eraan om te fotograferen.

  ≿━━━━༺❀༻━━━━≾fijne paasdagen gewenst.≿━━━━༺❀༻━━━━≾

  Geliked door 1 persoon

  • Zo’n privévoorstelling maak ik hier wel vaker mee. Diverse vogels strijken er graag even neer. Maar dit was wel heel bijzondere ervaring, ze liet me rustig tot ongeveer twee meter naderen. Alsof ze me vertrouwd, omdat ik zo goed op haar kindertjes heb gelet vorige week … 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.