Een expressieve ijsvogel

Afgelopen week was het hier ’s ochtends veelal te bewolkt om mooie foto’s van de ijsvogels te kunnen maken. Daarom show ik vandaag één van mijn mooiste ijsvogelfoto’s van april. Vermoedelijk is het ’t vrouwtje, maar dat weet ik niet zeker. Ze heeft zo te zien in ieder geval wel op expressieve wijze wat te zeggen, maar wat …

Ik denk zo, dat ze (nog steeds) haar beklag doet over de voedselvoorziening. Ik heb ze daar al menig uurtje in de gaten gehouden, maar vis heb ik er nog niet gezien. Die moet blijkbaar elders gevangen worden. Afijn, komende week nieuwe kansen …

41 gedachten over “Een expressieve ijsvogel

  • Goed idee, maar ik ben toch bang dat mijn vissen bovenmaats zouden zijn. Maar ze redden zich ook prima zonder mijn hulp. Vanmorgen heb ik voor het eerst één van de ijsvogels met een visjes gezien. Een eventuele overdracht heb ik gemist. Maar ze zijn nog niet van me af. 🙂

   Ik vind de kleuren van de ijsvogels er zo lekker uit knallen in de zon. Daar komt bij dat ik met mijn camera toch wat minder mogelijkheden heb. Vooral bij bewolkt weer heb ik met volledige zoom al snel wat kwaliteitsverlies.

   Like

 1. Supermooie foto en jij komt er vast wel achter waar deze vist door hem te oberveren als je hier tijd voor heeft. Ze zijn daarbij al heel vroeg actief in de morgen want dan jagen ze heel de dag soms door. Dus camoufleer je goed en wellicht zie je dan ook straks de jonkies in nest eens.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het zou wel leuk zijn als je een overdracht van een visje kunt vangen, dan is de kans dat er gebroed gaat worden gelijk ook wat groter. En dat schept weer kansen voor de toekomst als de jongen uitvliegen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.