Pimpel vermaakt zich wel

Het wordt gezellig druk in onze tuin de laatste tijd. Een dag of wat geleden ontdekte ik, dat er toch koolmezen in de voor hen bedoelde nestlast getrokken zijn. En ze hebben al jonkies in ook …

Daarnaast zijn er regelmatig pimpelmeesjes te zien de laatste dagen. Vorige week streek er eentje neer op een van de lisdodden achter in de tuin. Nadat hij de situatie in ogenschouw had genomen, dook hij in het houten vogelbad tussen witte bloemetjes van de grote muur en een paar boshyacinten …

Veel tijd voor het bad gunde hij zich niet, al snel stond hij op de rand om zich al schuddend en wapperend met zijn vleugels wat te laten drogen …

Terwijl hij zo wat om zich heen zat te kijken, ontdekte hij een nog veel mooier plekje … hoog en droog op de lange snavel van onze grutto …

Zodra hij wat was opgedroogd vloog hij naar de uitbloeide boom van buurvrouw 9. Daar begon hij op zijn gemak, langzaam heen en weer wiegend in de wind, aan de laatste restanten van de bloesem te peuzelen …

42 gedachten over “Pimpel vermaakt zich wel

 1. Ha geweldig, wat een mooie serie. Heb je al een vermoeden waar het nestje zit, dat zou best wel eens dichterbij kunnen zijn dan je denkt.
  Op de camping zag ik een pimpeltje door een piepklein gaatje (van een verdwenen noest) glippen. In de spouw hadden ze een nestje gebouwd.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik vind pimpelmeesjes ook mooier en liever dan koolmeesjes, maar ze zijn hier allebei welkom. De koolmeesjes hebben sinds vorige week ook jongen in hun nestkast ontdekte ik. Dus het is hier met de merels erbij echt gezellig druk. 🙂

   Like

    • Hadden wij hier ook. Er nestelden jarenlang een paar luid koerende houtduiven in onze hazelaar. Sinds we die hazelaar begin 2021 hebben laten uitdunnen, missen ze hun dikke tak. Ze hebben het wel geprobeerd, maar de resterende takken dansen teveel op en neer. Hopelijk hebben ze intussen een andere boom gevonden. Het bevalt ons heel goed zo. 😀

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.