Vóór de regen

Voordat de regen vanmorgen de tuin opfriste, kon ik in de tuin nog net deze kleine rakker fotograferen. Hopelijk heeft hij tijdig een droog plekje gevonden, want sindsdien is er al bijna 12 mm regen gevallen …

41 gedachten over “Vóór de regen

 1. Ik maak me niet zoveel zorgen of de kleine rakker het drooghield, maar ik vraag me meer af hoe het met jullie terras is gegaan, want het kwam weer met bakken uit de lucht.
  Over de rest van de dag hebben we qua weer helemaal geen klagen gehad. Althans dat vind ik. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Die regen maakt me niet zoveel uit, maar ik heb last van het op en neer gaan van de temperaturen. Het lijkt mijn zomer niet te worden, want volgende week gaan weer op herhaling met 30 graden op de donderdag. Verder dan de tuin brengen mijn benen me momenteel niet.

   Like

 2. Ja, wat een regen niet? Nu, 14.46 uur, is het even droog en wat lichter, maar tot nu toe spoelde het. Ik zag eens een film van regen op een blad in slow motion, en wat voor impact dat had op een insectje, ik geloof ook een lieveheersbeestje. Een grote druppel, beestje schoot een centimeter of meer de lucht in. Hij kwam wel op zijn pootjes terecht (dat is denk ik de reden dat ze er zes hebben!) maar voor hetzelfde geld was-ie van het blad af gestuiterd.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, hier kwamen het tegen elven enige tijd met bakken uit de lucht. Intussen schijnt de zon weer vrolijk tussen de wolken door.
   Of we het over hetzelfde fragment hebben, weet ik niet, maar ik heb dergelijke slow motions ook wel gezien. Is echt spectaculair en het moet voor insecten echt dramatisch zijn om dat mee te maken, zou je zeggen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.