Derde nestje merels uitgevlogen

“Kiekeboe!” leek deze jonge merel dinsdagochtend te willen zeggen, toen ik de tuin in liep …


Ik zat er al een paar dagen op te wachten. Op de langste dag van het jaar was het zover: voor de derde keer dit voorjaar had een clubje jonge merels het nestje in de pergola boven de vijver verlaten …

De eerste zat achter in de tuin al op ooghoogte in een struik, de tweede kuierde belangstellend het terras op, en een derde zag ik onverschrokken onder de schuttingdeur doorlopen. Dat was niet slim, want daar kon ik hem niet tegen katten beschermen, en die zijn er nogal wat in de buurt …


Gelukkig hielden pa en ma merel de gang van zaken in en rond de tuin nauwlettend in het oog. Ik geloof zelfs, dat de kleine vrijbuiter weer terug is gelokt met een lekkere worm …

Nummer vier bleef tot de volgende dag in de pergola zitten, waar hij geregeld nog een hapje kreeg toestopt. Twee dagen hoorden en zagen we ze her en der in de tuin rond scharrelen. Intussen hebben ze hun vleugels letterlijk en figuurlijk uitgeslagen. Nu maar hopen dat merels niet aan een vierde leg beginnen, want de klimop rond de pergola moet nu toch echt gesnoeid worden …

39 gedachten over “Derde nestje merels uitgevlogen

 1. Wat een leuk schouwspel en leuke foto’s.
  Harde werkers die merels, en fijn dat ze het ook samen doen, dat voeren en zo.
  Elk jaar houd ik mijn hart vast met die jonkies … De tuin is vol gevaren. Zou liever zien dat ze gelijk konden vliegen zoals bij de meesjes.
  Vorige week trof ik een jonge merel aan in een emmer water … Helaas verdronken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb dit voorjaar enorm genoten van de merels in de tuin. Drie keer jongen die uitvliegen uit hetzelfde nestje, dat is toch prachtig. Zo lang ze in onze tuin blijven kunnen we ze hier goed beschermen tegen katten. Hopelijk hebben ze intussen allemaal veilig het vliegstadium bereikt.
   Jammer van dat verdronken mereltje.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb weer genoten van je verhaal en bijpassende foto’s. Het zal nu wel weer akelig stil zijn. Ik vond het tenminste wel een gezellige boel met het af- en aanvliegen van de ouden, toen ik laatste bij jullie was.
  Hebben jullie wel vaker 4 nestje gehad? Ik zou zeggen, nu rap gaan snoeien. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou van harte gefeliciteerd, dit is erg leuk dat je het zo hebt kunnen volgen weer. Bij ons werd er van de week een jonge pimpelmees gevangen door een kat, ik zal al wat emmers water over dat beest gegooid hebben, grrrr

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Willie, het was een feestje om dit drie keer in één voorjaar te kunnen volgen.
   Wat zonde van die pimpelmees, hopelijk heeft hij het overleefd. Er zitten hier rondom ook meerdere katten. Twee daarvan, van die echte geniepige jagertjes, wijzen we hier zeker in het voorjaar ook zoveel mogelijk op creatieve en verrassende wijze de uitgang. 🙂

   Like

 4. Kijk eens aan derde nestje uitgevlogen. IK vind zo leuk dat je volgde. Jou tuin ziet prachtig uit. Het kan wel voorstellen deze vogels bij jou zin heeft om te doen. Mooie foto’s van deze jonkies. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat mooi dat ze je tuin als plek hebben gevonden weer voor nestje te maken en dat je op deze manier ook genieten kan van het uitvliegen.Dan heb je vast kans dat ze een volgend maal weer terug komen. Want ze gaan altijd terug naar waar ze geboren zijn. Mooie foto’s daarbij gezet en nu kan je het wat gaan snoeien als ze niet nog een nestje dan gaan maken.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.