‘Publieksvriendelijk’ naar de ijsvogels

Met het oog op de hitte die voor donderdag was aangekondigd, besloot ik op de net wat koelere woensdag even een ritje naar de ijsvogels te maken. Dat viel nog lelijk tegen. Met dank aan de boerenacties kon ik onze wijk slechts met grote moeite verlaten, nadat ik op twee minuten van huis ruim een kwartier stil had gestaan …


De heren waren blijkbaar begonnen aan hun blokkade- of langzaamaanactie van de A7 tussen Drachten-West en Heerenveen in beide richtingen. Er zat niets anders op dan binnendoor naar de afslag Drachten-Oost te rijden, maar ook daar stond alles al heel snel vast. Vluchtstrook en alles stond dicht! Twee aansnellende motormuizen hadden een klein halfuurtje praten nodig om het knooppunt weer enigszins vrij te krijgen. Tot die tijd zou er ook voor een eventuele ambulance geen doorkomen aan geweest zijn. Met hun publieksvriendelijke acties … *

Enfin, uiteindelijk kwam ik toch weer bij de ijsvogels aan. Ik trof het weer, de enige auto die er stond met een tweetal vogelaars, vertrok op het moment dat ik aankwam. Zo kon ik in alle rust op het beste plekje gaan staan …


Ik hoefde weer niet lang te wachten, na een klein kwartiertje zag ik voor het eerst die dag een ijsvogel op één van de takken neerstrijken. Nu eens kwam het mannetje aanvliegen, dan weer het vrouwtje …

Niet elke keer, maar toch regelmatig. werd er een visje het nest in gebracht. Aan het onderstaande exemplaar lijken de jonkies weer een flinke maaltijd te hebben. Ze zouden intussen bijna het nest moeten kunnen verlaten, lijkt me. Komende week toch maar weer eens een kijkje nemen …


 • Ik begrijp best dat de boeren boos zijn. Ik vind ook dat het kabinet weer eens(!) onhandig opereert door te komen met een kaart waarmee iedereen de gordijnen in gejaagd wordt en waarin andere sectoren dan landbouw en veeteelt (voorlopig) nog buiten de discussie rond het stikstofvraagstuk worden gelaten. Maar met dit soort ‘publieksvriendelijkeblokkades en diverse dreigementen van de boeren, waarin opnieuw de tractor meteen weer wordt ingezet als machtsmiddel, wordt op mijn sympathie er niet groter op.

39 gedachten over “‘Publieksvriendelijk’ naar de ijsvogels

 1. Vandaag gaan ze ook de boeren doen. Het was zeker heel druk op wegen geweest. Eigenlijk mogen de boeren niet op de wegen rijden. Moet omweg maken. Hebben niet gedaan. Ik begrijpt heus wel dat boeren dit doet. Gelukkig kon je bij de IJsvogel weer tegen komen. Je hebt weer mooie foto’s kunnen maken. Elke keer komen dan terug. Zeker op jou gewacht.

  Geliked door 1 persoon

 2. Alles vast zetten zou geen optie mogen zijn. Andere mensen moeten niet boeten voor dingen waar ze zelf niets mee te maken hebben.
  Idem hier met de stakingen op de vlieghavens. Bij elke start van een vakantieperiode duiken weer problemen op.
  Genoeg geërgerd. Die ijsvogels schitteren!

  Geliked door 1 persoon

 3. Die inzet van tractoren is idd niet direct publieksvriendelijk, maar je maakt ook geen omelet zonder eieren te breken.
  Nochtans denk ik dat het tij hier gekeerd is, en dat we de landbouw echt gaan hervormen.

  Mooi toch die vogeltjs

  Geliked door 1 persoon

 4. De protestacties van de boze boeren loopt in jullie land ongeveer gelijk met de boze boerenacties in ons Belgenlandje.
  Ergens kan ik begrijpen dat met deze groep mensen ‘gesold’ wordt, maar ergens moeten zij ook begrijpen dat intense veeteelt finest is voor het milieu en natuur van iedereen. We leven echt in rare tijden… Boeren moeten stoppen, terwijl energie centrales terug kolen mogen stoken…
  Weet je wat, ik ga nog wat genieten van je ijsvogeltje foto’s, elk geniet momentje is mooi meegenomen in deze donkere tijden 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Er komen op dit moment wat teveel zaken bij elkaar die op diverse fronten al tientallen jaren zijn verwaarloosd, ontkend, veronachtzaamd, etc. Niet dat er niet is gewaarschuwd, integendeel! Maar het moest altijd meer, meer, meer … en dat kan nu niet meer. ;-(
   Voorlopig hebben de ijsvogels er geen last van en ik ook niet als ik daar zit te genieten. 🙂

   Like

  • Ik denk eerder dat het andersom is. Ik hoorde onlangs van de boer die zijn jongvee daar heeft lopen, dat de ijsvogels daar al een jaar of vijf zitten. In dat geval ben ik één van de laatsten geweest, die ervan hoorde. 🙂

   Like

  • Als ze op ordelijke wijze over de rechterbaan naar die demonstratie gereden waren, had ik het prima gevonden. Maar drie dik met trekkers over de snelwegen rijden en knooppunten van snelwegen blokkeren gaat mij te ver, simpelweg omdat het onverantwoordelijk is.

   Geliked door 1 persoon

 5. Bijna alles in Nederland is &€#@!? maar gelukkig zijn er ook nog ijsvogels om naar te kijken. Dat geeft rust. Ik ben jaloers op je maar hier in de buurt zijn ook genoeg andere dingen te zien als ik mij ervoor open stel.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.