Een wants tussen de druppels

In tegenstelling tot wat velen dachten, was het hier in het noorden gisteren opnieuw tropisch. Het was met een maximumtemperatuur van 30,3°C weliswaar ruim 5 graden minder warm dan dinsdag, maar dat was voor mij niet echt merkbaar.

Aan het begin van de avond kwam er eindelijk beweging in de atmosfeer. Tijdens de passage van een paar buien met regen en onweer daalde de temperatuur in een uurtje ruim 6 graden. Zodra het weer droog was, werd ik naar buiten gelokt door de dampende geur van de eerste regen, die door de openstaande schuifpui naar binnen zweefde …

Ik zette een klapstoeltje bij de zinken tobbe naast de vijver en ging op zoek naar fotogenieke druppels op de langwerpige bladeren van de blauwe iris. Het eerste wat ik tijdens mijn zoektocht aantrof, was een wants die beladen met druppeltjes ondersteboven over een bloemsteel naar beneden liep …

Daarna heb ik me weer helemaal gericht op de vele glinsterende druppels op de gebogen en geknakte bladeren van de iris. De laatste foto heb ik gemaakt van een solistische druppel op een blad van de gele lis. Het is een soort minimal art geworden …

30 gedachten over “Een wants tussen de druppels

 1. De eerste en laatste foto vind ik het allermooist. Je bent nog steeds een meester in de druppelfotografie.
  Het is een heel verschil in temperatuur. Het tocht hier mooi door. We zitten voor het eerst sinds tijden op de avond binnen. Wel even wennen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Op zoek gaan naar minimalisme in fotografie (of eender welke vorm van kunst uiting) is steeds de moeite waard, dat bewijzen je foto’s weer. Juist na of op het eind) van een malse regenbui is dé gedroomde tijd voor deze soort van fotografie. Je laatste foto in deze serie vind ik echt top, een plaat om bij weg te dromen !

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtig jouw druppelfotografie en tevens erg verkoelend. Dat je er dan nog een wants bovenop krijgt, is een cadeautje van moeder natuur. Hier al de ganse dag motregen…. en voor één keer zijn we er blij om 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. In druppelfoto’s ben jij een krak. Dat is voor mij altijd groot genieten. En die laatste foto is pure Kunst. Ja met K!
  Hier regent het vandaag en het is fris, wat een variëteit in 3 dagen tijd.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Ik vind de laatste ook het mooist. Zo’n druppel die bijna in het niets lijkt te zweven is bijna magisch.
   Ik ben blij dat het voorlopig even wat koeler is, hier is het nu rond de 20°C. Dat past me een stuk beter dan dat tropische gepuf.

   Like

 5. Ik vond gisteren broeierig weer. Erg klam weer. Nu is het koeler geworden. Lekker voor ons en de natuur. Vooral dieren vinden prettig. Het regent bij ons ook Jan. Je ruikt fris als het regent. Mooie foto’s heb je gemaakt van deze beestje. Regendruppels op de plant heb je mooi fotografeert Jan. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.