Up, up and away

Tot op dat moment had ik altijd het standpunt gehuldigd, dat ik wel vleugels gehad zou hebben als het nodig was geweest om te vliegen. Dat ik nog eens via het poollicht in een vliegtuigje zou opstijgen vanaf de vliegbasis Leeuwarden, had ik dan ook nooit verwacht …

Maar het kwam er wel van. Nadat de piloot de checklijst had afgewerkt en we allebei een headset hadden opgezet, taxiden we naar de startbaan …

Daar gingen we dan … Sneller dan verwacht waren we los van de grond. Up, up and away …

Het voordeel van de motorzwever was dat we niet afhankelijk waren van thermiek. De piloot had me vooraf gevraagd of ik nog een bepaald doel had om naar toe te vliegen. Dat was nog lastig. Enerzijds leek een korte vlucht boven de Waddenzee me wel mooi, anderzijds zou ik ook ons eigen huis en onze eigen omgeving wel van boven willen zien. Ik koos voor het laatste. Daarom vlogen we met een ruime bocht over Leeuwarden heen om daarna in zuidoostelijke richting te koersen. Hieronder wat foto’s van Leuwarden …

 • wordt vervolgd

44 gedachten over “Up, up and away

 1. mooi zo van deze hoogte Leeuwarden in beeld Jan, prachtig gezicht zo’n stad vanuit de lucht.
  leuke ervaring moet dit geweest zijn, zou je het nu nog een keer wagen, nu je ook weer 18 jaar ouder bent?

  Geliked door 1 persoon

  • Het was zeker een erg leuke ervaring, die zeker de moeite waard was. Zeker weten doe ik het niet zo van achter mijn bureau, maar als ik met dezelfde piloot nog eens een stukje zou kunnen vliegen, dan zou ik dat waarschijnlijk niet afslaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Dat was een mooie ervaring. Je hebt er een mooie fotoserie aan overgehouden. Dat is wel een voordeel van een vliegtuigje ten opzichte van een luchtballon, je komt wel verder. Zo´n grote afstand had je met een luchtballon niet gered. Dan moet je toch in de buurt van Drachten opstijgen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het was wat nevelig zo te zien, maar wel mooie foto’s! Altijd lastig om te bepalen waar je nu eigenlijk vliegt vind ik toen we eens een helicoptervlucht maakten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een unieke ervaring.
  Wauw Jan, je durft. Ik ben daar zo huiverig van… Zou niet naar beneden durven kijken, dus ik zou zeker geen foto’s kunnen nemen. Je moet mij eens zien zitten in een vliegtuig. Met ogen en billen dichtgeknepen, me inbeeldend dat ik er niet ben.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik was er juist in gestapt in de hoop wat luchtfoto’s te kunnen maken. In een bocht rond ons huis had ik het even niks te ruim en kreeg ik een moment van vliegangst of hoogtevrees. Maar afgezien daarvan was het zeer geslaagd. Hoe ik me in zo’n groot lijnvliegtuig zou voelen, weet ik niet, maar ik heb er ook geen behoefte aan om dat te gaat testen. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.