Een wonderlijke fiets(er)

Na het treffen met de beide bruine kiekendieven hielden Jetske en ik het voor gezien in de Jan Durkspolder. Via Oudega en Opeinde reden we huiswaarts, daarbij haalden we tussen Opeinde en Drachten op de Kommisjewei deze bijzondere fiets(er) in …

Terwijl ik met het warme weer af en toe nauwelijks een stap kan zetten, en stilaan op zoek moet naar een manier om me elektrisch te kunnen verplaatsen, gaat deze man staand op een fiets zonder zadel door het leven. Het is een wonderlijke fiets(er) …

39 gedachten over “Een wonderlijke fiets(er)

 1. Dit zag ik nog nooit. Wel fietsen waar je al wandelend fietst, maar dit is nog anders. Geef mij maar een zadel, ben wat aan de luie kant 😦.
  Hou het rustig, Jan, het belooft een moeilijke week voor jou te worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja en de trappers gaan niet rond maar op en neer? Of zo eentje die op een step lijkt, die werkt weer anders, er zijn verschillende van die dingen, ik zie ze hier ook weleens. Ze moeten toch wat verzinnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bij mijn weten had ik ze nog niet eerder gezien. Ik dacht wel gelijk aan een crosstrainer. Al Googelend kwam ik erachter dat het daarmee te vergelijken is maar dan voor buiten. Met de stepfiets wordt het steppen, lopen en fietsen gecombineerd. Het zag er heel zwaar uit, maar ik begrijp dat met deze workout de knie- en heupgewrichten bij een blessure zo min mogelijk worden belast. Door de combinatie van het steppen, lopen en fietsen heeft men de mogelijkheid om met zo min mogelijk pijn een zo goed mogelijk workout in de buitenlucht neer te zetten! Geef mijn portie maar aan Fikkie, ik ga wel gewoon aan de wandel of op de e-bike…. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Ja, ken ik, voor kids bestaat het ook, step met aandrijving – p.s. Jan, dit weekeind verast door een ijsvogel terwijl ik een reiger aan het fotograferen was, het diertje vloog recht op mij af, maar toen hij mij zag ging hij er als een speer vandoor. Nog een tijdlang gewacht maar helaas. Mijn theorie is dus dat er Nederlandse – sociale en Belgische – associale ijsvogels zijn, vandaar dat ik er nooit een te pakken krijg 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je info m.b.t. die vreemde fiets of step. ik kende het principe niet, ik kan maar beter mijn zoektocht naar een degelijke elektrische step voortzetten. 🙂
   En wat die ijsvogel betreft: het begin is er. Je weet nu in ieder geval dat ze daar wel zitten. Je conclusie over het gedrag van de vogels is misschien toch wat snel genomen. De kunt is alleen om het nestje te vinden, daar komen ze nu eenmaal dagelijks meerdere malen terug. Succes met het vervolg van je jacht. Eens komt ook op dit vlak jouw dag! 🙂

   Geliked door 1 persoon

 5. Heel vermoeiend lijkt me. Zo ding heb ik niet eerder gezien. Ik vind wel knappe ding om te doen. Zwaar!!! Deze man kan het wel. Zijn al gewend. Die doet vast elke dag. Mooie foto’s. Jan word heet van de week. Wees voorzichtig. Ik weet voor jou ook moeilijk is. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.