Gaatjes met draadjes

De bladeren van de hosta kunnen in het najaar heel mooi kleuren. In onze tuin toonde de hosta zijn hersfttooi vooral in oktober 2015 erg mooi. Dat lijkt er dit jaar niet van te komen, er vallen nu al zoveel gaten in de bladeren, dat er in oktober niet veel meer van over zal zijn …

Als je de moeite doet om wat dichter naar die bladeren toe te buigen, dan kun je met wat geluk ook nog door de gaten in de bladeren heen kijken om te zien wat eronder schuil gaat …

Het zal duidelijk zijn, met de intrede van de nazomer heeft ons tuintje zijn mooiste tijd eerst wel weer gehad. Maar gelukkig levert de tuin voor het eerst sinds 2015 ook weer wat lekkers op. Daar kom ik een deze dagen nog wel op terug …

36 gedachten over “Gaatjes met draadjes

    • Het is elk jaar weer spannend om te zien hoe het zal gaan met de hosta’s in hun relatie met de slakken en hoe ze wel of niet mooi gaan kleuren. Wat de slakken betreft valt het waarschijnlijk door de droogte nog mee met de slakkenvraat. Aafje heeft één van de hosta’s al wat verhoogd met een stapeltje tegels, maar de slakken blijven ze vinden.
      Groeten en een prettige dag, Zem.

      Like

Reacties zijn gesloten.