Varens in detail

Nadat een groepje mussen nog even tuin in de al goeddeels kale prunus had zitten ravotten, was het stil in de tuin vanmorgen. Geen gebrom of gezoem van insecten, geen gefladder van een vlinder of een jagende juffer. Droogte en de stilaan naderende herfst tekenen het beeld van de tuin …

De varens zijn het aanzien niet meer echt waard, het totaalbeeld biedt een bizar rommelig beeld. Maar er is zoveel meer dan een totaalbeeld. Daarom heb ik mijn krukje vanmorgen na de koffie eens even naast de varens gezet om er wat details uit te lichten …

37 gedachten over “Varens in detail

 1. Découverte pour moi de ton blog…………quel bonheur.
  La nature se défend comme elle le peut, est est pleine de ressources, oui, mais jusqu’à quand ?. Puisse ce qu’elle a vécu cet été faire comprendre à l’Homme qu’il doit la respecter, l’aimer, en prendre soin !

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, Jan, er ligt veel meer dood blad dan normaal, de eiken laten al kleine eikeltjes vallen.
  De varens gaan er steeds desolater uitzien en de regen blijft weg, op een klein buitje na gisteren.
  Maar: de temperatuur doet ons goed!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, de temperatuur is prima zo. Wat mij betreft houden we dit tot Sinterklaas, met ’s nachts wat zachte regen. Het zijn inderdaad niet alleen de varens die heel snel kleuren en verschrompelen. Ook onze prunus is in een week tijd flink uitgedund, ik schat dat een kwart van de bladeren al gevallen is. Bij de buren staat een boom die zijn bladeren grotendeels heeft opgerold.
   Goed weekend, Zem.

   Like

Reacties zijn gesloten.