Pauzeperikelen

Na de fotosessie met de Kempense heidelibellen liepen we in alle rust in de richting van de parkeerplaats. Jetske stond als eerste bij de auto. “Kom je nog …? We hebben meer te doen vandaag …,” zei ze met een brede lach …

“Zorg er eerst maar voor dat ik weer voldoende hoofdruimte heb …,” antwoordde ik op mijn beurt met een knipoog. De kofferruimte opende zich, waarna het dak zacht zoevend open schoof en netjes werd opgeborgen. Zo waren we er helemaal klaar voor om onze weg op deze zoveelste stralende zomerdag te vervolgen …

Jetske had nog een tweede verrassing in petto die dag, maar voordat we daar aan toe waren koersten we eerst in bedaard tempo naar Kuinre. Daar zochten we in de buurt van de Oude Haven van Kuinre eerst een plekje in het bos voor de lunch. Terwijl we in de schaduw van de bomen onze broodjes aten bij een picknicktafel, passeerden er een paar amazones, voor het overige was het er heerlijk rustig …

Waar wat naar binnen gaat, moet af en toe ook wat naar buiten. Om het anders uit te drukken: ik was na de broodjes toe aan een sanitaire stop. Gelukkig wist Jetske ook hier wel raad op. Zonder dralen dropte ze me korte tijd later bij de enige pizzeria in de wijde omgeving, terwijl ze zelf de auto parkeerde op het pleintje tegenover de pizzeria. Zodra ik koffie voor ons op het terras had laten aanrukken, repte ik me naar boven. Opgelucht was ik net terug, toen een koetsje met een tweespan strak langs ons tafeltje reed …

We hadden een fijn plekje in de schaduw en het was er goed toeven, maar er stond meer op het programma. Daarom reden we na de koffie toch maar terug naar we vandaan kwamen, de Hopweg ten westen van Kuinre. Daar presenteerde Jetske wat mij betreft het fotografisch hoofdgerecht van de dag …

 • wordt vervolgd

25 gedachten over “Pauzeperikelen

 1. Je hebt een mooi verhaal gemaakt van onze belevenissen. Je hebt snel gereageerd door de paarden met amazones en paard en wagen vast te leggen. Mooie serie.
  Het is een oudje, maar zo op de foto ziet het er nog knap uit. En ook leuk op z´n tijd zo´n cabrio. Het was er ook een perfecte dag voor.
  Ik ben benieuwd naar het vervolg.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zo’n ritje in een cabrio zou ik ook wel zien zitten 🙂
  De laatste foto vind ik top, de beweging onscherpte van de blauwe libel voegt iets extra toe, het geheel wordt speels én tegelijk sprookjesachtig mooi 🤗

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.