Pootjebadende kieviten

Nadat ik de laatste restanten van de jeugdsoos had gefotografeerd, ben ik even doorgereden naar de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder. Er stond een groepje kieviten op het drooggevallen stuk aan het eind van de strook met gele lissen scheef voor de hut …

Recht voor de hut stonden nog meer kievieten en een aantal ganzen in het ondiepe water. Je kunt ze momenteel ook aantreffen in weilanden waar ze zich verzamelen voor de trek naar het zuiden …

Omdat er op dat moment verder weinig te zien was, heb ik mijn bezoekje aan de Jan Durkspolder afgesloten met een paar foto’s van deze verweerde stronken vlak naast de hut. Wat ik toen nog niet wist, is dat die stronken bij een volgend bezoek aan de Jan Durkspolder een belangrijke rol zouden spelen …

40 gedachten over “Pootjebadende kieviten

 1. Pingback: Grillige stronken en … | Afanja's Weblog

  • Na het uitstapje naar de Ecokathedraal komen die stronken volgende week weer aan de orde.

   De groepen in voor- en najaar zijn bedrieglijk, Henk. Ze komen in het voorjaar in groepen aan, daarna verspreiden ze zich en zie je maar hier en daar een kievit in het landschap. In het najaar verzamelen ze zich om straks ook weer in groepen af te reizen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ook aan de samenscholingen van de kievieten merk dat de herfst in aantocht is, of wellicht begonnen. Wel leuk zo in het water, hier ter plekke zie ik ze alleen maar op het weiland samenscholen. De stronken maken het weer spannend wat het vervolg zal zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat zie daar veel kievieten. Mooie vogels in zijn groepje aan de water. Stronken van hout stond wel erg laag water. Moet nog veel meer gaan regenen vallen. Gaat ook gebeuren. Mooie foto’s Jan. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Antwerpen is misschien niet de meest dier of vogel vriendelijke plaats, maar meer dan 10 kieviten heb ik in mijn leven nog niet bij elkaar gezien op één plaats. Iets om te koesteren denk ik Jan. Ben benieuwd naar wat volgt !

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.