Torenvalk gaat op jacht

Op één van de vele mooie oktoberdagen zag ik een torenvalk zitten op het platform van de windmotor in de Jan Durkspolder. Rustig liet ik mijn auto uitrollen tot vlak bij de windmotor …


Het valkje gaf me net genoeg tijd om een overzichtsfoto en twee ingezoomde foto’s te maken. Daarna vond hij het welletjes en steeg hij op om op jacht te gaan. Even kon ik hem nog volgen, daarna was het gedaan, want ik stond nogal in de weg op de smalle weg …

41 gedachten over “Torenvalk gaat op jacht

 1. Prachtig Jan ja dat word steeds moeilijker om ergens als je iets ziet dan stil te kunnen staan want er komt altijd wel iemand die ook die kant opgaat en ietsje meer haast vertoond.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, hij moest hoognodig bidden voor zijn dagelijks maaltje. Zo gaan die dingen. 🙂
   Ik weet wel waar torenvalken en buizerds het liefst zitten. Dit soort molentjes en paaltjes houd ik op bepaalde plekken vaak al van ver in de gaten.

   Like

 2. Torenvalk zit daar goed. Dan kun deze torenvalk goed omgeving bekijken of wat er halen valt. Mooie foto’s heb je van gemaakt. Ik vind windmoter heel mooi uit ziet. Hij ziet vrijwel er nieuw uit. Ik zie ook van recht dikke bille koe? Mooie serie foto’s heb je gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je complimenten, Marc. Aan het bereik ligt het niet, en aan de fotograaf ook niet, zeg ik er dan maar eigenwijs achteraan. De 65 x zoomlens heeft het equivalent van 1365 mm. Bij helder weer kan ik daar alle kanten mee op. Het is vooral voor contrast en kleur dat Photoshop eraan te pas komt om de foto’s wat meer te laten sprankelen, want direct uit de camera zijn ze nogal eens wat ‘vlakjes’.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.