Glimmertjes in het bos

Wat ik zelf ook altijd een mooie paddenstoel vind, is de porseleinzwam met zijn glimmende hoed. Rond meerdere stammen van de oude beuken bij Heidehuizen heb ik er onlangs tamelijk veel zien staan. ‘Soort zoekt soort’ hoor je el eens, zo is het de porseleinzwammen in ieder geval wel, want ze klitten graag in een groepje bij elkaar, zoals op de foto hieronder …


Zo vond ik ze niet op hun mooist, daarom heb ik net zo lang – diep voorover gebogen – staan draaien, zoeken en kijken om de juiste uitsnede te vinden. Dit is ‘m geworden met dank aan het volledig kantelbare schermpje van mijn camera. Kijk eens hoe gaaf ze nog zijn, en er kleeft nog geen vliegje op vast …

44 gedachten over “Glimmertjes in het bos

  1. Een hele dikke proficiat Jan voor deze prachtige opnames van de porceleinzwammetjes. Ik denk dat dit zowat één van de fotografisch gezien meest geliefde paddenstoelen zijn. De glimmende en licht doorlatende hoedjes spreken echt tot de verbeelding hé. Dikke pluim !

    Geliked door 1 persoon

  2. Da’s het mooie aan fotografie, staan draaien en zoeken en vanuit een andere hoek proberen. Ik ben er nog maar net mee gestart maar weet nu al: het bevalt me. Mooi hé die zwammen en dit seizoen, love it.

    Geliked door 2 people

  3. Wow wat is deze Porseleinzwammetjes heel mooi om te zien. Echt heel mooi. Ik heb dit nooit gezien. Ik kom weinig in bossen. Helaas kunnen we niet…. Gelukkig kan ik bij jou bekijken. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.