Een potige tafelgast

Terwijl ik op één van de laatste zonnige en aangename oktoberdagen koffie zat te drinken op het terras, kwam er over de terrastafel bezoek aan stiefelen …


Een hooiwagen maakte even een ommetje over het tafeltje. Hoewel hij één van zijn acht poten miste, was het nog steeds een potige jongen. Op een warm plekje ongeveer in het midden van de tafel liet hij zich als een Citroën DS door zijn hydraulische vering zakken om de warmte van het hout ten volle te benutten. Dat bood mij de gelegenheid om rondom wat foto’s van hem te maken …

38 gedachten over “Een potige tafelgast

 1. Ik heb gisteren gehoord op de tv er zijn meer wolfsspinnen te zien. Komt door de klimaat verwarming zeggen ze. Jou spin ziet ook griezelig eruit. Wel mooie foto’s heb je gemaakt.Jou spin kwam op tuintafel met de plantenpot. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

  • Gelukkig is dit geen valse wolfspin maar een langpoot, deze doet geen vlieg kwaad. Als je al een valse wolfspin ziet, dan vreet die je ook niet op trouwens. De meeste spinnen zijn bang voor ons en gaan vaak op de vlucht.

   Like

  • Dank je, Peter, het deed me er echt even aan denken. 🙂
   Je bent de eerste die hooiwagens aandoenlijk vindt met hun wankele poten. Dat vind ik op mijn beurt dan weer mooi gezegd, want zo is het wel. Terwijl de meesten het maar griezels vinden.

   Geliked door 1 persoon

 2. Heel knappe foto’s van dit fraaie hooiwagentje. Wellicht is deze eens aangvallen want dan laten ze spontaan een poot vallen om te ontkomen. Dat las ik eens bij vroege vogels. Vond je verhaal erbij ook heel leuk. Groetjes ditmaal van de natuur website van mij.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.