Terug in ’t Weinterper Skar

Verrassend genoeg had ik op de dag na mijn omzwervingen in de buurt van Heidehuizen en Lauswolt helemaal geen last van mijn benen. Omdat ik ook verder fit was, besloot ik een ritje naar het Weinterper Skar (Google Maps) te maken. Dit is een klein Natura 2000-gebied ten zuidoosten van Drachten …


In de periode 2005-2015 kwam ik daar in voorjaar en zomer vaak wekelijks meerdere malen. Daar is door diverse omstandigheden de laatste jaren geleidelijk een eind aan gekomen. Tegenwoordig kom ik er eigenlijk alleen in het voorjaar nog zo af en toe nog eens om orchissen en andere bijzondere planten te fotograferen …


Ter plekke besloot ik het meteen maar goed aan te pakken. Even dacht ik erover om even naar de zuidelijke vennetjes te lopen. Maar uiteindelijk besloot ik de uitdaging aan te gaan om voor het eerst sinds ruim 2,5 jaar weer eens te proberen om bij de dobbe aan de noordkant te komen. Dat vond ik tot nu toe steeds een te lange kuier om alleen te maken. Nu moest het er dan toch maar van komen. Hoewel ik het Weinterper Skar in de herfst nooit echt een aantrekkelijk gebied heb gevonden, viel het me nu niet tegen …

Het pad naar de dobbe loopt met een lange slinger halverwege in noordelijk richting. Toen ik de tweede bocht van die slinger achter me had gelaten, zag ik meteen dat er in de verte een boom was omgewaaid …


Een klein stukje verderop zag ik dat er veel meer bomen uit het lood waren geslagen dan alleen die ene. Morgen bekijken we de stormschade van wat dichterbij …

39 gedachten over “Terug in ’t Weinterper Skar

  1. Verrassend en mooi dat je een dag later alweer zo´n lange wandeling kon maken. Dat is je de laatste jaren, volgens mij, niet meer gelukt. Aan je fotoserie te zien was het best de moeite waard om er wel een keer in de herfst naartoe te gaan.
    Wat betreft de eerste foto moet ik morgen even terugkomen, want deze laadt vandaan niet.

    Geliked door 1 persoon

  2. Toch een heel mooie locatie Jan, wat de omgewaaide bomen betreft, dat heb ik ook hier op verschillende plaatsen gezien. Heeft iets te maken met de lange droogte en nadien een overvloed aan water denk ik, waardoor de wortels hun grip zijn verloren. Hoe dan ook, mooie foto’s !

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.