Zilverreiger vangt ’n visje

Had ik al verteld dat er maandagochtend een grote zilverreiger in de plas bij de grote vogelkijkhut in de Jan Durkspolder zat? Het is wel zo! Ik heb hem geruime tijd kunnen observeren in de richting van de windmotor aan de Westersanning …


Nu eens stond hij geruime tijd stil voor zich uit te staren, dan weer scharrelde hij wat heen en weer in het ondiepe water. Hoewel heen en weer scharrelen eigenlijk de lading niet dekt, hij bewoog zich eerder subtiel dansend voort …


Met zijn dansje bracht hij verschillende keren een visje in beweging. Keer op keer hapte hij mis, maar uiteindelijk had hij toch beet. En ik ook … 🙂

45 gedachten over “Zilverreiger vangt ’n visje

 1. Pingback: Zilverreiger negeert ’t luchtalarm | Afanja's Weblog

 2. Zilverreigers zijn prachtig om te zien, maar lastig te fotograferen door hun witte uiterlijk. Maar toch goed gelukt en de vangst van het visje op de koop toe ook kunnen vastleggen. Dan kan je dag niet meer stuk.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, Hanry. De zilverreiger is een erg mooie en sierlijke vogel, maar hij is inderdaad er lastig goed in beeld te vangen. Het kon allemaal net maandag onder een wazig zonnetje. Het was een heerlijk uurtje in de hut.

   Like

 3. Wat een mooie plek is dat daar. Grappig is dat he hoe de zilverreigers zo trappelen om wat eetbaars boven te halen. Ik heb ook wel in de aanslag gestaan, hopende dat de reiger wat ving, nog niet gelukt!

  Geliked door 1 persoon

 4. Prachtig zilver reiger om te zien op jou foto’s. De laatste foto pakte vis in zijn bekje te snaaien. Mooi!!! Bij ons zie gewone reigers. Ik heb hier onze buurt geen witte gezien. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.