Een vlag op een modderschuit

Op de heenweg was ik in de fietstunnel vooral gefocust op de passerende fietsers en de in de verte stap voor stap verschijnende stadspoort waar ik naar op weg was …


Pas nadat ik KAPKAR / A7-29 X FT van alle kanten had bewonderd en gefotografeerd, viel het me op weg terug naar de auto op, dat het tunneltje vol gekliederd was met lelijke graffiti. Dat moet toch anders kunnen gemeente Smallingerland, die mooie stadspoort staat daar nu bijna letterlijk als een vlag op een modderschip. En ik weet wel dat er vroeger turf en aarde werd vervoerd met skûtsjes, maar neem dat nou hier niet te letterlijk op, gemeente Smallingerland

Het moet toch mogelijk zijn om daar wat moois van te maken, zodat wandelaars en fietsers er echt een mooie entree krijgen! Neem eens een voorbeeld aan deze prachtige fietstunnel vol schaatsers bij schaatsdorp St. Jansklooster in De Weerribben. Aangezien het fietspad voorbij KAPKAR / A7-29 X FT en de fiets tunnel zowel in oostelijke als in noordwestelijke richting naar sportcomplexen leidt, zie ik in dit tunneltje onder de A7 wel een mooi groen landschap waar diverse sporten aan fietser en wandelaar voorbij trekken …

38 gedachten over “Een vlag op een modderschuit

 1. Hier deel ik volkomen je mening Jan, zo’n tunnel wordt echt ontsierd door dat spuig lelijk graffiti geknoei.
  Op plaatsen waar echte spuit artiesten echte kunst maken, daar zie je meestal geen lelijke tag’s meer. Sommige reacties hier zeggen verlichting aanbrengen of de tunnel wit schilderen… Super goede ideetjes allemaal.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat ontsierende effect wordt voor mijn gevoel nog versterkt als je net onder nieuwe poort door bent gekomen en dan die donkere tunnel in fietst. Ik zal dit hele verhaal deze week eens doorgeleiden naar de gemeente, maar eens kijken of ze er iets mee gaan doen.

   Like

 2. Het knapt inderdaad altijd prachtig op van wat schilderwerk, maar mijn ervaring is dat ook dat na een paar jaar alweer bekrast wordt, misschien nog niet zo heftig als eerst, maar dat komt vanzelf weer. Jammer. Misschien zijn de Friezen wat netter op hun spullen. Bij ons zijn het voornamelijk vakantie vierende jongeren heb ik het idee.

  Geliked door 1 persoon

  • Zo’n muurschildering zal inderdaad niet zo smetteloos en mooi blijven als op dag 1, maar je laat als gemeente in ieder geval zien dat er aandacht voor is. Niet geschoten is altijd mis, zoals het er nu bij ligt vind ik het puur lelijk in combinatie met die mooie poort waar wel geld in gestoken is.

   Like

 3. Ook hier zien we dat vaak gebeuren…. de mensen krijgen wat van de stad of gemeente en het eerste wat er mee gebeurd is dat ze het op zulke manier besmeuren. Echt in en in triest is dat. Het is natuurlijk een kleine groep die er voor verantwoordelijk is maar die zouden toch maar eens duchtig aangepakt moeten worden, vind ik.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik zag je foto en vooraleer verder te lezen kwam diezelfde gedachte al bij me op. Wat oogt die tunnel eng. Daar zou iets moois en lichts van kunnen gemaakt worden waarbij het erdoorheen fietsen een heerlijk gevoel geeft.

  Ook hier in de omgeving is een tunnel waar ik bijna dagelijks doorheen fiets en me altijd afvraag waarom ze geen kans geven aan een straatkunstenaar om het op te fleuren.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.