Een tunnel vol schaatsers

Met alleen het beeld ‘de Schaatser’ was men in schaatsdorp Sint Jansklooster kennelijk niet tevreden. Daarom werd een fietstunnel, die vlakbij het beeld onder de Flevoweg (N762) door loopt, ook bij het project betrokken …


Albert Weijs – de maker van het beeld ‘de Schaatser’ – heeft samen met zijn dochter Mirthe de wanden van de tunnel beschilderd met schaatsers die tussen rietpluimen en tjaskers over bevroren sloten en meren door het landschap van de Weerribben rijden …

32 gedachten over “Een tunnel vol schaatsers

 1. Leuk kunstwerk

  In het verleden werden de onderdoorgangen bij de verhoogde dreven als onveilig ervaren.
  Nu komen daar vergelijkbare murals met extra verlichting te voorschijn.

  Ik vind niet alles mooi. Maar wel leuk!

  Mag ik jou bij deze een mooi en voorspoedig 2023 toewensen.
  Ik geniet telkens weer van jouw foto’s en jouw begeleidende verhalen.

  Ik hoop dat je in 2023 genoeg energie hebt om door te kunnen bloggen.

  Optimistische groet,

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Rob. Murals lijken heel voorzichtig een opgang te maken, een positieve ontwikkeling. Ook ik vind ze niet altijd mooi, maar dat heb ik met andere kunstvormen ook.

   Het lijkt me het best om in 2023 maar gewoon wat door te gaan met bloggen. Het is de afgelopen 17 jaar een niet onderschatten onderdeel van mijn leven geworden ne het houdt me nog steeds in beweging.

   Ook voor jou een gelukkig en bovenal gezond 2023!

   Like

 2. Dat is vast nog niet zo heel lang geleden beschilderd. Hier zijn ook een paar van zulke tunneltjes beschilderd, maar dat ziet er na een jaar of wat ook niet meer uit. Ze kunnen het bekladden van mooie dingen niet laten.

  Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.